2161457.jpg

Appelsiinikakku

6 1/3dl vehnäjauhoja

3 ½dl sokeria

3tl vanilliinisokeria

1 ½tl kardemummaa

3tl soodaa

300g margariinia

1 ½dl paistonkestävää appelsiinimarmeladia

1prk Sunnuntai vaniljaa

n.½dl maitoa/appelsiinimehua

Sekoita kuivat aineet. Sulata margariini. Sekoita margariinisulaan appelsiinimarmeladi ja Sunnuntai vanilja. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n.50-55min. Kakku on parhaimmilaan 2-3 pv valmistuksen jälkeen.

2161468.jpg

Suklaa-pähkinäkakku

300g margariinia

4dl sokeria

4 kananmunaa

6dl venhäjauhoja

2pss (150g) hasselpähkinä rouhetta

1dl kaakaojauhetta

n.½dl suklaarouhetta

4tl leivinjauhetta

4tl vanilliinisokeria

1prk créme fraîchea

Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa vaahtoon munat yksitellen. Lisää kuivat aineet sekä créme fraïche. Kaada jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. tunti. Kakku paranee säilytyksessä, voit tehdä sen noin viikkoa aikaisemmin. Säilytä pussissa joko huoneenlämmössä tai viileässä!

2161461.jpg

Suklainen mantelikakku

300g margariinia

4dl sokeria

4 kananmunaa

6dl vehnäjauhoja

n.150g mantelirouhetta

1dl kaakaojauhetta

4tl leivinjauhetta

4l vaniljasokeria

1prk vaniljarahkaa

½dl kuohukermaa/maitoa

Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa vaahtoon munat yksitellen. Lisää kuivat aineet, rahka sekä kerma. Sekoita hyvin. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. tunti. Tämäkin kakku säilyy viikon verran.

 

Kaikkiin kakkuihin olen laittanut sokerikuorrutteesta tehtyjä lumihiutaleita, tomusokeria ja sokerihelmiä! koristeeksi.

2161465.jpg

Kakut päässeet ihaniin pusseihin ja tarratkin kertovat kotileipurin olevan asialla ;)

Sitten vaan lahjoja jakelemaan...