1247895171_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Halusin kokeilla tiramisu-hyydykejauhetta eikä mieli tehnyt täytekakkua, joten ajattelin tehdä hyydykekakun. Perinteinen keksipohjakaan ei houkutellut ja kun näin Kinuskikissan tehneen riisisuklaata, sain idean tehdä siitä pohjan hyydykekakkuun. Kakku oli todella hyvänmakuinen ja riisisuklaapohja aivan ihana. Ainoa pieni miinus oli, että kakkua kannattaa pitää huoneenlämmössä ennen tarjoilua hetkisen, koska riisisuklaa on muuten aika kovaa leikata.

200g maitosuklaata

n.6 dl riisimuroja

1rsa hyydykejauhetta

5dl vatkattua kermaa (n.3,5dl flora vispiä)

Sulata suklaa mikrossa ja sekoita siihen riisimurot. Painele riisisuklaa reunavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi. Sekoita hyydykejauhe rasia 1dl vettä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen hyydykejauheneste. Kaada riisisuklaan päälle, tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään. Kakku hyytyy melko nopeasti muutamassa tunnissa ja on muutenkin todella helppo ja nopea tehdä. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti kesän auringosta!

1247895208_img-d41d8cd98f00b204e9800998e