Ystäväni miehensä kanssa tuli meille pitkästä aikaa iltaa viettämään ja tietenkin piti syötävää tarjota. Pyörittelin muutamia teemoja mielessäni, jonka ympärille illallisen rakentaisin ja päädyin sitten ajankohtaiseen teemaan; sadonkorjuu-illallisiin!
Menu oli;
Täytetyt paprikat
Kasvis- ja kanawrapit
kasviksia ja maissinaksuja sekä eri dippikastikkeita
omenapaistos ja vaniljajäätelöä
Kattaukseen piti tietenkin saada teemaan sopivaa tunnelmaa.
Täytetyt paprikat
4-6 punaista paprikaa
Täyte;
400g jauhelihaa
1dl riisiä
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä (maun mukaan)
1tl suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
1dl tacokastiketta (vahvuus maun mukaan)
100g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
n.2dl juustoraastetta
Keitä riisi ohjeen mukaan. Paista jauheliha ja lisää siihen sipulit, tacokastike, mausteet ja basilika. Sekoita jauhelihaseos sekä keitetty riisi. Lisää siihen tuorejuusto sekä juustoraaste. Huuhdo paprikat. Leikkaa kannet koristeeksi ja poista siemenkota. Täytä paprikat jauhelihariisiseoksella ja nosta ne uunivuokaan. Laita kannet viereen. Paista 200 asteessa noin 45 min.
Kana- ja kasviswrapit
400g kanasuikaleita
2 punasipulia
3-4 valkosipulinkynttä
keltainen paprika
2 tomaattia
tuoretta basilikaa
8 tortillaa
feta-juustoa
Paista kasvikset keskenään öljyssä ja jätä ne sopivan rapsakoiksi. Paista kanasuikaleet kypsiksi ja laita tarjolle erikseen, jotta jokainen voi rakentaa itse haluamansa wrapin. Tortillat lämmitä uunissa folion sisällä, jotteivät kuivu liikaa.
Meillä oli wrappeihin lisukkeenä vielä feta-juustoa, tuoretta kurkkua ja tomaattia, cheddar-juustokastiketta, tacokastikkeita ja salaattia.
Kotimaiset kasvikset ovat tällä hetkellä niin hyviä, että niitä rouskuttaa ihan mielellään raakanakin. Siksipä menuuseen sopi mielestäni hyvin kasvisdippikin.
Jälkiruuaksi meillä oli omenapaistos vaniljajäätelön kera, mutta kuva jäi tällä kertaa ottamatta, kun herkku hujahti jo suihin. Ohjeen laitan tähän, koska se on älyttömän helppo ja ihanan herkullinen.
Omenapaistos
3-4 isoa omenaa tai 5-6 kotimaista pienempää omenaa
kanelia
vaniljasokeria
3dl vehnäjauhoja
3dl kaurahiutaleita
2dl sokeria
2 kananmunaa
2tl kanelia
n.200g margariinia/2dl juoksevaa margariinia
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. Laita omenaviipaleet uunivuoan pohjalle ja sekoita niihin kanelia ja vaniljasokeria. Sekoita kaikki muut aineet keskenään ja nostele taikinaa omenalohkojen päälle niin että ne peittyvät. Paista 200 asteessa n. 30min. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Herkkua!!
Ihana muffinitelinekin sai uuden funktion. Se toimi hyvin koristekurpitsojen telineenä.
Kommentit