Viime viikonloppuna oli taas minun vuoroni tehdä jotain makeaa tarjolle futisharkkojen kahvilaan. Päädyin syksyiseen omenapiirakkaan, jossa oli pieni uusi vivahde (alkuperäinen ohje Kinuskikissalta) sekä perus sitruunamuffineihin. Ihan kohtuu hyvin nuo kauppansa tekivät.

OMENAPIIRAKKA

Pohja:

150g margariinia

1 1/4dl sokeria

1 kananmuna

2dl vehnäjauhoja

1dl kaurahiutaleita

Täyte:

1½dl maitoa

1 pss vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (valmis pussi)

250g mascarponea

3-4 omenaa

kanelia ja vaniljasokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle tai leivinpaperin päälle, jos teet pellillisen.

Tee täyte. Mittaa kulhoon maito ja lisää vaniljakastikejauhe siihen sekoittaen. Anna sen jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa. Sekoita sitten joukkoon mascarpone. Levitä täyte piirakkataikinan päälle. Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi lohkoiksi. Asettele lohkot täytteen päälle. Ripottele viimeiseksi kaneli ja vaniljasokeri omenalohkojen päälle. Paista 200 asteessa noin 40-45 minuuttia. Anna piirakan hetken hyytyä ennen leikkaamista.

Itse tein suoraan pellillisen, johon tein tuplataikinan ja täytteen. Omenoita meni 6 isoa. Oli todella mehevää ja kiva, kun vaihteeksi oli hiukan erilaista omenapiirakkaa.

Toisena tarjottavana oli siis perusmuffineita, sitruunamuffinit. Koristeeksi laitoin vihreää koristelugeeliä sekä valkosuklaasta tehtyä suklaajalkapalloja. Arvaatte varmaankin kummat loppuivat ensin??

Futiksen parissa meillä onkin kesä mennyt enemmän tai vähemmän. Vielä on jäljellä ainakin yksi turnaus ennen ns. talvikautta.