Sunnuntain iloksi leivoin nopean herkun; kääretortun. Väliin laitoin sitruuna-mascarponetäytteen ja pinnan kuorrutin vaahtokarkkiFluffilla.
Suklainen kääretorttupohja
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
2rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Kääntele vaahtoon sitten varovasti keskenään hyvin sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa noin 7-9 minuuttia. Kumoa lämmin torttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoiteltu hienoa sokeria. Anna levyn jäähtyä.
Sitruuna-mascarpone täyte
Blå Band:n sitruunakiisseli ainespussi
1rsa Mascarponea
Tee kiisseli paketin ohjeen mukaan ja anna seistä vartti. Sekoita sitten kiisselin joukkoon mascarpone ja levitä kääretorttulevyn päälle. Kääri torttu rullalle ja anna hetken aikaa seistä kylmässä.
Levitä Fluffi kääretortun päälle ja koristele.
Minä koristelin tortun maitosuklaaraasteella sekä sydänsuklaille, joihin olin tehnyt suklaasiirtoarkin avulla hauskat lumihiutalekuviot. Vaahtokarkkikuorrute toimi aika hyvin kääretortun päällä, se ei valunut mihinkään eikä yllätyksekseni ollut lainkaan äklö-makea! Kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Kommentit