1398454.jpg

Tein tällaisen hyydykekakun, kun meille eilen tuli vieraita. Pääsin laittamaan uusia kukkasia kakkuun... Kakusta tuli todella raikkaan makuinen, ei ällömakea!

Pohja;

 1 1/2 pkt kaurakeksejä

vajaa 1dl juoksevaa margariinia

Täyte;

3dl kuohukermaa

1prk Rainbow vaniljarahkaa

1/2prk appelsiinituorejuustoa

n.3rkl appelsiinin raastettua kuorta

5 liivatetta

n.1dl kiehuvaa vettä

Pinta;

4prk Mango-pilttiä

2rkl vaniljasokeria (ei välttämätön)

4 liivatetta

n.1dl kiehuvaa vettä

 

Keksit murskasin pussissa ihan lihanuijalla :) ja sitten kaadoin kulhoon, jossa sekoitin margariinin joukkoon. Painelin muruseoksen reunavuokan pohjalle.

Laitoin liivatteet veteen pehmenemään ja vatkasin kerman. Sekoitin tuorejuuston, rahkan, appelsiininkuoren keskenään ja sitten lisäsin kermavaahdon. Kiehautin veden ja sulatin liivatteet veteen. Kaadoin liivatenesteen kermaseokseen koko ajan sekoittaen. Sitten vain koko täyte keksipohjan päälle ja jääkaappiin hyytymään n.2h ennen pintakiilteen tekemistä.

Pintaan tuli siis 4 prk Mango-pilttiä, johon sekoitin liivatenesteen. Lisäsin mangososeeseen vaniljasokeria, mutta se ei juurikaan maistunut valmiissa kakussa, joten seuraavan kerran en sokeria turhaan lisää.

Annoin koko komeuden hyytyä yön yli jääkaapissa.

Marsipaanikoristeet laitoin kakkuun noin 2h ennen tarjoilua ja se oli virhe. Marsipaani alkoi sulaa hyydykkeen päällä. Seuraavalla kerralla olen taas viisaampi!! :)