Pidimme ihan oman porukan kesken pienet Halloween-kemut. Kivasti jäi kuvaan siis nuo stidit ja tuo tölkki.... ;)
Metsästä haimme vanhan puunoksan ja siihen laitoimme vähän hämähäkinseittiä, hämähäkkejä, lepakoita ja haamuja.
Tarjolla oli haamusämpylöitä, lihapiirakkaa, coctailtikkuja, muffineja, naksuja ja namia!
Pellinen lihapiirakkaa
250g margariinia
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tlk maitorahkaa
Täytteenä;
400g jauhelihaa
n.3dl keitettyä riisiä
suolaa, mausteita maun mukaan
2 kananmunaa
Voiteluun; kananmuna
Nypi margariini ja jauhot sekaisin. Lisää maitorahka ja vaivaa taikina palloksi. Laita hetkeksi jääkaappiin. Keitä riisit ja paista jauheliha. Mausta maun mukaan. Sekoita riisi ja jauheliha, lisää kananmunat hiukan jäähtyneeseen täytteeseen.
Jaa taikina kahtia, toinen osa voi olla hiukan isompi. Kaulitse pienempi palanen levyksi ja siirrä leivinpaperin päälle pellille. Levitä täyte tasaisesti levyn päälle. Kaulitse toinen taikinapalanen myöskin levyksi (hiukan suuremmaksi kuin ensimmäinen) ja laita se kanneksi pellillä olevan piiraspohjan ja täytteen päälle. Käännä reunat kauniisti piirakan alle. Voitele kananmunalla.
Paista 225 asteessa n.20-25min.
Tulisia turkkilaisia
2 kananmunaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
100g sulatetta margariinia/juoksevaa
2dl maitoa/kermaa
n.1/2 pss turkinpippuri-rouhetta
Sekoita kananmunat ja sokeri sekaisin. Lisää jauhot, turkinpippurirouhe, maito ja rasva. Sekoita hyvin sekaisin! Jaa muffinivuokiin. Meille tuli 16 normaalikokoista muffinia. Paista 200 asteessa n.10-15min. Koristele oman mielen mukaisiksi!
Joku ottaa naksuja...
Kommentit