2028959.jpg

Pidimme ihan oman porukan kesken pienet Halloween-kemut. Kivasti jäi kuvaan siis nuo stidit ja tuo tölkki.... ;)

2016723.jpg

Metsästä haimme vanhan puunoksan ja siihen laitoimme vähän hämähäkinseittiä, hämähäkkejä, lepakoita ja haamuja.

Tarjolla oli haamusämpylöitä, lihapiirakkaa, coctailtikkuja, muffineja, naksuja ja namia!

2016653.jpg 

2028956.jpg

2028955.jpg

Pellinen lihapiirakkaa

250g margariinia

4dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1tlk maitorahkaa

Täytteenä;

400g jauhelihaa

n.3dl keitettyä  riisiä

suolaa, mausteita maun mukaan

2 kananmunaa

Voiteluun; kananmuna

Nypi margariini ja jauhot sekaisin. Lisää maitorahka ja vaivaa taikina palloksi. Laita hetkeksi jääkaappiin. Keitä riisit ja paista jauheliha. Mausta maun mukaan. Sekoita riisi ja jauheliha, lisää kananmunat hiukan jäähtyneeseen täytteeseen.

Jaa taikina kahtia, toinen osa voi olla hiukan isompi. Kaulitse pienempi palanen levyksi ja siirrä leivinpaperin päälle pellille. Levitä täyte tasaisesti levyn päälle. Kaulitse toinen taikinapalanen myöskin levyksi (hiukan suuremmaksi kuin ensimmäinen) ja laita se kanneksi pellillä olevan piiraspohjan ja täytteen päälle. Käännä reunat kauniisti piirakan alle. Voitele kananmunalla.

Paista 225 asteessa n.20-25min.

2028947.jpg

Tulisia turkkilaisia

2 kananmunaa

3dl sokeria

5dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

100g sulatetta margariinia/juoksevaa

2dl maitoa/kermaa

n.1/2 pss turkinpippuri-rouhetta

Sekoita kananmunat ja sokeri sekaisin. Lisää jauhot, turkinpippurirouhe, maito ja rasva. Sekoita hyvin sekaisin! Jaa muffinivuokiin. Meille tuli 16 normaalikokoista muffinia. Paista 200 asteessa n.10-15min. Koristele oman mielen mukaisiksi!

2028999.jpg

Joku ottaa naksuja...