2156253.jpg

Pohja;

150g piparkakkuja

50g voita

 

Täyte;

3dl kuohukermaa

6 liivatelehteä

1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu

200g tummaa suklaata (taloussuklaata)

100g tummaa suklaata 70%

400g appelsiinituorejuustoa

2dl sokeria

2tl vanilliinisokeria

Hienonna piparkakut ja sekoita sulatettu voi piparimurun joukkoon. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin. Vatkaa kerma vaahdoksi.Laita liivatteet hetkeksi kylmään veteen. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Sulata suklaat.Sekoita keskenään notkistettu tuorejuusto, suklaasula, appelsiininkuoriraaste ja sokerit.Kuumenna appelsiinimehu ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita suklaaseokseen varovasti kermavaahto sekä liivateseos.Kaada vuokaan pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi.

Koristele ja nauti!

Itse pidän kuohkeammista hyydykekakuista, joten seuraavan kerran laitan liivatetta vähemmän sillä suklaa jähmettyessään "hyydyttää" myöskin osaltaan kakkua!