Pohja;
150g piparkakkuja
50g voita
Täyte;
3dl kuohukermaa
6 liivatelehteä
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
200g tummaa suklaata (taloussuklaata)
100g tummaa suklaata 70%
400g appelsiinituorejuustoa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
Hienonna piparkakut ja sekoita sulatettu voi piparimurun joukkoon. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin. Vatkaa kerma vaahdoksi.Laita liivatteet hetkeksi kylmään veteen. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Sulata suklaat.Sekoita keskenään notkistettu tuorejuusto, suklaasula, appelsiininkuoriraaste ja sokerit.Kuumenna appelsiinimehu ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita suklaaseokseen varovasti kermavaahto sekä liivateseos.Kaada vuokaan pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi.
Koristele ja nauti!
Itse pidän kuohkeammista hyydykekakuista, joten seuraavan kerran laitan liivatetta vähemmän sillä suklaa jähmettyessään "hyydyttää" myöskin osaltaan kakkua!
Kommentit