Appelsiinikakku
6 1/3dl vehnäjauhoja
3 ½dl sokeria
3tl vanilliinisokeria
1 ½tl kardemummaa
3tl soodaa
300g margariinia
1 ½dl paistonkestävää appelsiinimarmeladia
1prk Sunnuntai vaniljaa
n.½dl maitoa/appelsiinimehua
Sekoita kuivat aineet. Sulata margariini. Sekoita margariinisulaan appelsiinimarmeladi ja Sunnuntai vanilja. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n.50-55min. Kakku on parhaimmilaan 2-3 pv valmistuksen jälkeen.
Suklaa-pähkinäkakku
300g margariinia
4dl sokeria
4 kananmunaa
6dl venhäjauhoja
2pss (150g) hasselpähkinä rouhetta
1dl kaakaojauhetta
n.½dl suklaarouhetta
4tl leivinjauhetta
4tl vanilliinisokeria
1prk créme fraîchea
Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa vaahtoon munat yksitellen. Lisää kuivat aineet sekä créme fraïche. Kaada jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. tunti. Kakku paranee säilytyksessä, voit tehdä sen noin viikkoa aikaisemmin. Säilytä pussissa joko huoneenlämmössä tai viileässä!
Suklainen mantelikakku
300g margariinia
4dl sokeria
4 kananmunaa
6dl vehnäjauhoja
n.150g mantelirouhetta
1dl kaakaojauhetta
4tl leivinjauhetta
4l vaniljasokeria
1prk vaniljarahkaa
½dl kuohukermaa/maitoa
Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa vaahtoon munat yksitellen. Lisää kuivat aineet, rahka sekä kerma. Sekoita hyvin. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. tunti. Tämäkin kakku säilyy viikon verran.
Kaikkiin kakkuihin olen laittanut sokerikuorrutteesta tehtyjä lumihiutaleita, tomusokeria ja sokerihelmiä! koristeeksi.
Kakut päässeet ihaniin pusseihin ja tarratkin kertovat kotileipurin olevan asialla ;)
Sitten vaan lahjoja jakelemaan...
Kommentit