2197177.jpg

2197182.jpg

Ystäväni pyysi minua tekemään isänsä muistotilaisuuteen kakut. Toiveena oli kuusen muotoiset kakut, jotka sopi luontoläheiselle ihmiselle todella hyvin.

Kakkujen täytteenä oli mansikkamoussea ja mariannerahkaa. Kerma oli taas tutusti flora vispi. Kerman pursotin ruohotyllalla ja näistä kuusista tuli sitten sellaiset keski-eurooppalaiset lehtikuuset!

Mansikkamousse;

n.250g pakastemansikoita

3dl mansikkajugurttia

2dl kermaa vaahdotettuna

3tl vanilliinisokeria

5 liivatelehteä

tilkka mansikoista sulanutta mehua

Soseuta melkein sulaneet mansikat tasaiseksi. Sekoita mansikkasose jugurttiin ja mausta vanilliinisokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita kermavaahto varovasti mansikkaseokseen. Sulata liivatteet mansikkamehuun ja kaada tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen mansikkavaahtoon. Käytä mousse heti sillä kylmä mansikkasose alkaa hyydyttämään liivatteita samantien.

Mariannerahka;

250g (1prk) maitorahkaa

2,5dl kermaa

1 dl sokeria

2tl vanilliinisokeria

1pss mariannerouhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita maitorahka ja sokerit vaahtoon. Viimeisenä lisää mariannerouhe. Tämä täyte on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun mariannerouhe on kunnolla maustanut kermaseoksen.

2197184.jpg

Osanottomme omaisille!