Ystäväni pyysi minua tekemään isänsä muistotilaisuuteen kakut. Toiveena oli kuusen muotoiset kakut, jotka sopi luontoläheiselle ihmiselle todella hyvin.
Kakkujen täytteenä oli mansikkamoussea ja mariannerahkaa. Kerma oli taas tutusti flora vispi. Kerman pursotin ruohotyllalla ja näistä kuusista tuli sitten sellaiset keski-eurooppalaiset lehtikuuset!
Mansikkamousse;
n.250g pakastemansikoita
3dl mansikkajugurttia
2dl kermaa vaahdotettuna
3tl vanilliinisokeria
5 liivatelehteä
tilkka mansikoista sulanutta mehua
Soseuta melkein sulaneet mansikat tasaiseksi. Sekoita mansikkasose jugurttiin ja mausta vanilliinisokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita kermavaahto varovasti mansikkaseokseen. Sulata liivatteet mansikkamehuun ja kaada tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen mansikkavaahtoon. Käytä mousse heti sillä kylmä mansikkasose alkaa hyydyttämään liivatteita samantien.
Mariannerahka;
250g (1prk) maitorahkaa
2,5dl kermaa
1 dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
1pss mariannerouhetta
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita maitorahka ja sokerit vaahtoon. Viimeisenä lisää mariannerouhe. Tämä täyte on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun mariannerouhe on kunnolla maustanut kermaseoksen.
Osanottomme omaisille!
Kommentit