Mokkapalat
4 munaa
3dl sokeria
1½dl maitoa
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
1½rkl kaakaojauhetta
225g sulatettua/n.2dl juoksevaa margariinia
Kuorrutus;
300g tomusokeria
6rkl sulatettua margariinia
6rkl kylmää kahvia
1½rkl kaakaojauhetta
3tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 250 asteessa n.10-15min. Pohjan jäähtyessä, tee kuorrutus. Sekoita vain kaikki kuorrutteen aineet sekaisin ja levitä hiukan haalealle pohjalle. Koristele haluamallasi tavalla.
Mokkapala-reseptiä on helppo tuunata; pohjaan voi laittaa kaakaojauheen sijasta sitruunan tai appelsiinin kuorta ja samoin kuorrutteeseen voi käyttää kahvin sekä kaakaojauheen sijaan esim. maitoa/appelsiinimehua ja sen voi värjätä vaikkapa keltaiseksi! Koristeilla teet mokkapalat sopiviksi juhlaan kuin juhlaan, siksi pidän itse mokkapala-reseptistä tosi paljon!
Mansikkamokkapaloihin laitoin päälle suklaata, johon olin tehnyt mansikkakuvion siirtoarkilla. Tuo mansikkakuvio olisi ehkä sopinut paremmin valkosuklaaseen..
Osa piti tuunata vähän pääsiäiseen sopivilla koristeilla
Nämä ovat myös hyviä juhlissa tarjottavaksi, koska mokkapalat kestävät todella hyvin pakastuksen koristuksineen, joten ne on kiva leipoa hyvissä ajoin ennen juhlia! Näillä voisi vaikka juhlistaa koulujen päättymistä!
Kommentit