1239369101_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mokkapalat

4 munaa

3dl sokeria

1½dl maitoa

5dl vehnäjauhoja

3tl leivinjauhetta

3tl vaniljasokeria

1½rkl kaakaojauhetta

225g sulatettua/n.2dl juoksevaa margariinia

Kuorrutus;

300g tomusokeria

6rkl sulatettua margariinia

6rkl kylmää kahvia

1½rkl kaakaojauhetta

3tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 250 asteessa n.10-15min. Pohjan jäähtyessä, tee kuorrutus. Sekoita vain kaikki kuorrutteen aineet sekaisin ja levitä hiukan haalealle pohjalle. Koristele haluamallasi tavalla.

Mokkapala-reseptiä on helppo tuunata; pohjaan voi laittaa kaakaojauheen sijasta sitruunan tai appelsiinin kuorta ja samoin kuorrutteeseen voi käyttää kahvin sekä kaakaojauheen sijaan esim. maitoa/appelsiinimehua ja sen voi värjätä vaikkapa keltaiseksi! Koristeilla teet mokkapalat sopiviksi juhlaan kuin juhlaan, siksi pidän itse mokkapala-reseptistä tosi paljon! 

Mansikkamokkapaloihin laitoin päälle suklaata, johon olin tehnyt mansikkakuvion siirtoarkilla. Tuo mansikkakuvio olisi ehkä sopinut paremmin valkosuklaaseen..

1239369061_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Osa piti tuunata vähän pääsiäiseen sopivilla koristeilla Nauru

1239369020_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nämä ovat myös hyviä juhlissa tarjottavaksi, koska mokkapalat kestävät todella hyvin pakastuksen koristuksineen, joten ne on kiva leipoa hyvissä ajoin ennen juhlia! Näillä voisi vaikka juhlistaa koulujen päättymistä!