Näin Canelian keittiössä mielenkiintoisen juustokakun ohjeen ja alunperin ohje on Sunnuntain-sivuilta. Persikka kuuluu pääsiäiseen niinkuin suklaamunat, rairuoho ja se kamala mämmikin!, joten täytyihän minunkin kokeilla tehdä tätä herkkua. Juustokakuissa vaan en ikinä usko, että se on kypsää ja paistan aina reunat liian tummiksi... Mitenköhän oppisin??! No, hyvää tämä silti oli seuraavalla kerralla voisin vielä lisätä appelsiininkuorta tai -mehua pirteyttä antamaan sillä persikkahan on kovin miedonmakuinen.
Peach Boys
Pohja;
100 margariinia
1dl sokeria
1 muna
2½dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
½tl vaniljasokeria
Täyte;
1tlk säilykepersikoita
2prk Sunnuntai Vaniljaa (tuorejuustoa)
½dl juoksevaa margariinia
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2rkl maissitärkkelystä
4 munaa
Voitele ja jauhota irtopohjavuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista pala vuoan pohjalle. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
Valuta periskoista mehu pois ja soseuta sauvasekoittimen avulla. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Paista 175 asteessa n.50-60 min. Anna jäähtyä vuoassa mielellään seuraavaan päivään. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä!
Kommentit