Pikku hiljaa pitäisi alkaa miettiä ja tehdä jotain pääsiäiseen sopivia herkkuja. Nyt kuitenkin hedelmäkorista löytyi muutama melko kulahtanut banaani ja jääkaapista vaniljatuorejuustoa sekä kermaa. Niinpä tein kääretortun, joka sisälsi nämä em. herkut.
Pohja;
4 kananmunaa
1 ½dl sokeria
2rkl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
4rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte;
1prk vaniljatuorejuustoa/vaniljarahkaa
2dl kermaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 kypsää banaania
n.50g lemon-lime valkosuklaata rouheena
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne varovasti siivilän läpi vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteessa n.5-7min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperilla, jolle on ripoteltu hienoa sokeria. Valmista täyte, vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto, sokerit, banaani mössättynä sekä suklaarouhe. Kääri leivinpaperin avulla tortusta tiukka rulla ja anna sen levähtää jääkaapissa hetkisen ennen tarjoilua!
Kommentit