1241189168_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tavallinen sima kuuluu meillä vappupöytään, mutta tänä vuonna ajattelin vähän tuunata simaa. Laitoin limeä makua antamaan.

5l vettä

4,5dl fariinisokeria

4dl sokeria

1 iso sitruuna

2-3 lime-hedelmää

1/4tl hiivaa

Pese sitrukset hyvin. Kuori ne ja pane kuoret sekä sokerit ison kattilan tai ämpärin pohjalle. Purista sitruksista mehut.

Kiehauta 2 litraa vettä. Kaada vesi kuorien ja sokereiden päälle. Sekoita. Lisää 3 litraa vettä. Tarkista, että seos on kädenlämpöistä. Liuota hiiva ensin pieneen määrään simaa ja sekoita sitten isonn määrään.

Kaada joukkoon sitrusten mehut. Peitä tiiviillä kannella. Sima saa käydä pari päivää huoneenlämmössä enne pullotusta. Pane jokaisen pullon pohjalle (rusinoita ja )teelusikallinen sokeria.Siivilöi sima ja täytä pullot. Pidä pulloja parisen päivää vielä huoneenlämmössä ennenkuin siirrät ne kylmään. Sima on valmista muutamassa päivässä ja säilyy jääkaapissa viikon verran!

1240422381_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itse viipaloin sitrukset ja laitoin ämpäriin. Lime-hedelmistä puristin mehua joukkoon.

1240422420_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvää simasta tuli ja aina veikeä oli limen aromi! Kannattaa kokeilla ja simaahan voi tehdä kaikkiin kesän juhliin tarjolle.