Meillä on tämän viikon aikana juhlittu nimppareita pääkallo/merirosvo-teemalla. Tarjoiluina oli Aarrekartta-kakkua, mustaherukkahyydykekakkua, texmex-piirakkaa, coctailpaloja, limemuffineita, namia, suolakaloja, popcornia...
Aarrekartta-kakussa oli täytteenä sitruunarahkaa ja vadelmia. Aarrekartan maalasin sokerikuorrutteelle pasta- sekä tomuvärein.
Tomuvärit toimivat kivasti maalamisessakin. En ole niitä kovinkaan usein aikaisemmin käyttänyt.
Limemuffinsseissa on sama ohje kuin sitruunamuffineissakin, mutta lisäsin taikinaan vielä limen kuorta sekä mehua. Kerma on värjättyä flora vispiä ja pääkallo on tehty silikonimuotilla sokerikuorrutteesta.
Popcornit ovat ikuisia suosikkisuolasia
Mustaherukkahyydykekakussa oli mustaherukkamousse keksipohjan päällä. Pinnassa on valkosuklaasta tehtyjä koristeita.
Oikea aarrearkkukin löytyy jokaisen merirosvon juhlapöydästä!
Coctailpalat maistuivat niin lapsille kuin aikuisillekin.
Texmex-piirakka oli hyvää, mutta minun makuuni hiukan kuivahko. Tosin se pääsi kyllä hiukan uunissa liikaa ruskistumaankin.
Pohja;
100g margariinia
2dl vehnäjauhoja
2rkl vettä
Täyte;
300g jauhelihaa
250g wokkivihanneksia
sipulia
valkosipulia
n.1-2dl taco- tai salsakastiketta
½tl chilijauhetta
2 kananmunaa
2dl juustoraastetta
Valmista pohja nyppimällä margariini ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinapalloksi. Painele vuoan pohjalle ja reunoille. Täytteeseen paista jauheliha, lisää wokkivihannekset,sipulit sekä mausteet jauhelihaan. Anna kasvisten hetken kypsyä n.10min. Jäähdytä jauhelihaseosta vähän aikaa ja lisää kaksi kananmunaa. Kaada seos taikinan päälle ja ripottele viimeiseksi juustoraaste pinnalle. Paista 225 asteessa noin 20-25min.
Kommentit