Grasshopper-kakku (alkuperäisestä ohjeesta hiukan muunneltu)
Keksipohja;
n.200g Digestive-, muro- tai suklaakeksejä
n.75g margariinia sulatettuna
Täyte;
1prk Mascarpone-juustoa
5dl flora vispiä
1dl sokeria
vaniljasokeria
9 liivatelehteä
1,5dl kissanminttu-likööriä
vihreää pastaväriä
Murenna keksit, sulata margariini ja tee niistä muruseos, jonka painelet irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan täyteen valmistamisen ajaksi.
Vaahdota kerma. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Lisää kermavaahtoon sokerit, juusto ja 1dl kissanminttu-likööriä. Sulata liivatelehdet 0,5dl kiehuvaa likööriä, anna jäähtyä hetken ja kaada liivateseos sitten kerma-juustoseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele minttusuklaalla tai haluamallasi tavalla.
Minä tein uudella dinosaurus-suklaamuotilla suklaita ja koristelin niillä hyydykekakun.
Aika veikeitä dinoja .
Kommentit