Pojilla oli tarhassa jälleen sadonkorjuu-juhlat ja vanhempia pyydettiin tuomaan maistiaisia. Tein viime vuonna juhliin porkkanakakun ja kuulin, että sellaista taas vähän odotettiin . Enhän voinut olla sitä sitten leipomatta. Tosin nyt vähän itse reseptiä tuunailin ja lisäsin sitruunaa, joka kuulemma sopi kakkuun erittäin hyvin!
Sitruunainen porkkanakakku
6 kananmunaa
n.600g porkkanaraastetta
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
3½dl öljyä
6½dl vehnäjauhoja
6dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
(Kuorrutus;
150g tuorejuustoa
2½dl sokeria
2tl vaniljasokeria)
Voitele ja jauhota reunavuoka. Raasta porkkanat sekä sitruuna. Vatkaa munat, raasteet ja öljy sekaisin. Mittaa kuivat aineet ja lisää munaseoksen joukkoon varovasti sekoittaen. Paista 175 asteessa noin 60-70 minuuttia. Anna kakun jäähtyä, irrota reunat ja koristele. Halutessasi voit pintaan laittaa tuorejuusto-sokeriseoksen.
Kommentit