Pojilla oli tarhassa jälleen sadonkorjuu-juhlat ja vanhempia pyydettiin tuomaan maistiaisia. Tein viime vuonna juhliin porkkanakakun ja kuulin, että sellaista taas vähän odotettiin . Enhän voinut olla sitä sitten leipomatta. Tosin nyt vähän itse reseptiä tuunailin ja lisäsin sitruunaa, joka kuulemma sopi kakkuun erittäin hyvin!

Sitruunainen porkkanakakku

6 kananmunaa

n.600g porkkanaraastetta

1 sitruunan raastettu kuori

½ sitruunan mehu

3½dl öljyä

6½dl vehnäjauhoja

6dl sokeria

2tl leivinjauhetta

1tl soodaa

(Kuorrutus;

150g tuorejuustoa

2½dl sokeria

2tl vaniljasokeria)

Voitele ja jauhota reunavuoka. Raasta porkkanat sekä sitruuna. Vatkaa munat, raasteet ja öljy sekaisin. Mittaa kuivat aineet ja lisää munaseoksen joukkoon varovasti sekoittaen. Paista 175 asteessa noin 60-70 minuuttia. Anna kakun jäähtyä, irrota reunat ja koristele. Halutessasi voit pintaan laittaa tuorejuusto-sokeriseoksen.