Omenapiirakka ohjeita on varmaan niin monta kuin on tekijääkin. Minut tämä ohje vangitsi nimellään: Täydellinen omenapiirakka. Sitä se kyllä lähes olikin
Täydellinen omenapiirakka
Pohja;
230g margariinia
4,5dl vehnäjauhoja
1 suuri kananmuna
2rkl jääkylmää vettä
2rkl sitruunanmehua
Täyte;
6-8 kirpeää omenaa
1dl ruokokidesokeria
2tl sitruunanmehua
1tl kanelia
1rkl vehnäjauhoja
Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Sekoita kananmuna ja vesi keskenään sekaisin. Lisää se taikinaan, samoin kuin sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi palloksi. Laita jääkaappiin jäähtymään.
Kuori ja paloittele omenat kulhoon. Lisää vehnäjauhot, sokeri, sitruunamehu ja kaneli. Sekoita hyvin!
Ota taikinasta vähän vajaa puolet ja painele se n.23cm vuoan pohjalle sekä reunoille. Kaada omenaseos siihen päälle. Kaulitse loppu taikina levyksi ja peitä sillä omenat. Nipistä reunat hyvin yhteen ja tee ylimääräisestä taikinasta muutama koriste piirakan pinnalle. Viillä kuoreen 4-6 viiltoa, jotta höyry pääsee ulos eikä piirakka rikkoonnu rumasti.
Laita uuniin 220 asteeseen noin 10 minuutiksi. Madalla sitten lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 35-40 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Jäähdytä hetkisen, mutta tarjoile vielä haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa!
Kommentit