Kaiverrettu kurpitsamme pääsi loistamaan ulos.

Menu

Viipaloidut aivot 4:lle

(Mozzarella-tomaatit)

4 keltaista tomaattia

2 isoa pallomozzarellaa

suolaa

mustapippuria

jääsalaattia

oliiviöljyä

basilikaa

grillitikkuja

Viipaloi tomaatit sekä mozzarella. Kasaa ne aloittaen tomaatista. Mausta mozzarella viipaleet suolalla sekä mustapippurilla. Lävistä kasattu alkupala grillitikulla ja valuta oliiviöljy,johon on lisätty mausteet sekä yrtit (suola, mustapippuri,basilika), tomaattimozzarellan päälle ja salaatille.

Kärventyneet toukat

(paahdetut valkosipuliset ruisleipäviipaleet)

ruisleipää

öljyä

suolaa

valkosipulijauhetta/ tuoretta valkosipulia

Leikkaa ruisleivät ohuiksi viipaleiksi. Kaada pannulle öljyä ja pyörittele ruisviipaleita siinä kunnes tulevat rapeiksi. Mausta valkosipulijauheella sekä suolalla.

Homehtuneet kanapalat matopedillä

(basilika-kanaa & mustaa tagliatelle-pastaa)

1rsa basilikakanaa

1 sipuli

öljyä

1prk kermaa

3-4rkl aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa

mustaa tagliatelle-pastaa

Paloittele sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä. Lisää basilikakanat. Paista kanaa muutama minuutti ja lisää kerma sekä tuorejuusto. Anna hautua pastan kypsentämisen ajan.

Hautausmaa-mousse

(suklaamousse koristeltuna)

225g tummaa suklaata

4 kananmunaa keltuainen ja valkuainen eroteltuina

6rkl sokeria

(4rkl Baileysta) aikuisten annoksiin

4rkl kuohukermaa

tummaa suklaata rouhittuna, kukkia sokerikuorrutteesta

keksejä hautakiviksi

Sulata suklaa. Vaahdota keltuainen ja sokeri kulhossa. Valuta suklaa keltuaisseokseen ja hämmennä se, baileys ja kuohukerma varovasti joukkoon. Vaahdota valkuaiset ilmavaksi. Hämmennä valkuaiset varovasti kahdessa erässä suklaaseokseen. Jaa tarjoiluastioihin ja nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Koristele ja nauti!