Kaiverrettu kurpitsamme pääsi loistamaan ulos.
Menu
Viipaloidut aivot 4:lle
(Mozzarella-tomaatit)
4 keltaista tomaattia
2 isoa pallomozzarellaa
suolaa
mustapippuria
jääsalaattia
oliiviöljyä
basilikaa
grillitikkuja
Viipaloi tomaatit sekä mozzarella. Kasaa ne aloittaen tomaatista. Mausta mozzarella viipaleet suolalla sekä mustapippurilla. Lävistä kasattu alkupala grillitikulla ja valuta oliiviöljy,johon on lisätty mausteet sekä yrtit (suola, mustapippuri,basilika), tomaattimozzarellan päälle ja salaatille.
Kärventyneet toukat
(paahdetut valkosipuliset ruisleipäviipaleet)
ruisleipää
öljyä
suolaa
valkosipulijauhetta/ tuoretta valkosipulia
Leikkaa ruisleivät ohuiksi viipaleiksi. Kaada pannulle öljyä ja pyörittele ruisviipaleita siinä kunnes tulevat rapeiksi. Mausta valkosipulijauheella sekä suolalla.
Homehtuneet kanapalat matopedillä
(basilika-kanaa & mustaa tagliatelle-pastaa)
1rsa basilikakanaa
1 sipuli
öljyä
1prk kermaa
3-4rkl aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa
mustaa tagliatelle-pastaa
Paloittele sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä. Lisää basilikakanat. Paista kanaa muutama minuutti ja lisää kerma sekä tuorejuusto. Anna hautua pastan kypsentämisen ajan.
Hautausmaa-mousse
(suklaamousse koristeltuna)
225g tummaa suklaata
4 kananmunaa keltuainen ja valkuainen eroteltuina
6rkl sokeria
(4rkl Baileysta) aikuisten annoksiin
4rkl kuohukermaa
tummaa suklaata rouhittuna, kukkia sokerikuorrutteesta
keksejä hautakiviksi
Sulata suklaa. Vaahdota keltuainen ja sokeri kulhossa. Valuta suklaa keltuaisseokseen ja hämmennä se, baileys ja kuohukerma varovasti joukkoon. Vaahdota valkuaiset ilmavaksi. Hämmennä valkuaiset varovasti kahdessa erässä suklaaseokseen. Jaa tarjoiluastioihin ja nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Koristele ja nauti!
Kommentit