Viime sunnuntaina vietimme ns. sammakkosunnuntaita. Idea lähti siitä, kun kävimme poikien kanssa katsomassa uuden Disneyn leffan Prinsessa ja Sammakko. Meillä oli ruuaksi intialaista kanaa ja kardemummariisiä, sammakkosalaattia, itsetehyä naan-leipää ja suklaasammakoita omenaherkun kanssa.

Sain ystävältäni kehuja intialaisesta ruuasta ja satuimme löytämään Stockan herkusta kokonaisia kardemumman siemeniä, jotka antavat kuulemma riisiin hyvän aromin. Näin ne tekivätkin! Keitin ihan tavallista riisiä, johon laitoin noin 8 kardemumman siementä. Niitä ei ole tarkoitus syödä vaan ne voi lautaselle sattuessaan jättää sivuun. Kanafileet paloittelin ja marinoin turkkilaisessa jugurtissa, jossa oli intialaisvivahteista maustetta. Sitten laitoin vajaaksi tunniksi ne uuniin. Hiukan ne kuivuivat eli ensi kerralla lisään sen unohtuneen veden vuokaan . Salaatti oli ihan perustavaraa, mutta teeman mukaisella muotilla otin juustosta koristeita.

Naan-leipään sain hyvän reseptin ja todella maukkaita leipäsiä näistä tulikin.

NAAN-leipä

4,6dl vehnäjauhoja

0,7dl jugurttia (turkkilaista)

1 kananmuna

1½tl leivinjauhetta

1tl sokeria

½tl suolaa

1/8tl soodaa

1 1/4dl maitoa

Sekoita kaikki muut ainekset keskenään paitsi maito. Lisää maito lopuksi vähitellen kunnes taikina on sopivan pehmeää (hiukan tarttuvaa). Vaivaa taikinaa n.5min. Voitele pinta kevyesti öljyllä, peitä ja "kohota" lämpöisessä paikassa 3 tuntia. Taikina ei varsinaisesti kohoa, mutta pehmenee, joka vaikuttaa suuresti lopputulokseen. Jaa taikina osiksi tai kauli kokonaan ohueksi leipäseksi. Paista 250 asteessa noin 6-8min. Voitele voisulalla ja tarjoile heti!

Jälkiruuaksi nautiskelimme suklaasammakoita, jotka tein vihreällä candy meltsillä sammakkomuottiin sekä omenaherkkua, joka jäi kuvaamatta!

Pöydän katoimme vihreillä astioilla, sammakkokoristeilla ja upealla sammakkolyhdyllä.

Ruoka oli maittavaa, päivä oli kiva ja leffa oli hauska poikienkin mielestä, joten kannattaa mennä katsomaan!