Sain kunnian tehdä kakut hääjuhlaan, jossa pitkä yhteinen taival sai viimein sormussinetin! Juhlaan haluttiin sekä liha- että kalavoileipäkakut ja täytekakku.
Lihavoileipäkakku n.20 hengelle
1pkt ruisvuokaleipää
1pkt täysjyväpaahtoleipää
1 lihaliemikuutio
n.4dl vettä
1.täyte;
1 ½ rsa valmista italiansalaattia
2.täyte;
2 maksamakkaraa (a300g)
1prk creme fraichea
3 herkkukurkkua
3.täyte;
300g palvikinkkua
1prk creme fraichea
3tl Mrs.Bridgesin shampanjasinappia
Koristeeksi;
3rsa tuorejuustoa (maustamatonta ja ruohosipulia)
1pkt ohuen ohutta kinkkua
½pkt meetvurstia
kurkkua,tomaattia,salaattia
Vuoraa reilusti yli tuorekelmulla vuoka, johon voileipäkakun kokoat. Leikkaa leivistä kovat reunat pois. Sulata lihaliemikuutio veteen. Laita ensimmäiseksi kerrokseksi ruisleipäviipaleet. Kostuta lihaliemellä ja laita ensimmäinen täyte. Seuraavaksi laita paahtoleipäviipaleet, kostuta taas ja levita toinen täyte. Sitten taas ruisleivät, kostutus ja kolmas täyte. Viimeiseksi laita paahtoleipäkerros ja kostuta. Kääntele tuorekelmusuikaleet voileipäkakun päälle ja anna kakun hautua seuraavaan päivään.
Sekoita tuorejuustot kulhossa notkeaksi. Avaa tuorekelmu ja kumoa voileipäkakku tarjoiluvadille. Levitä tuorejuusto palettiveitsellä kakun päälle. Koristele reunat salaatilla ja pinta haluamallasi tavalla.
Kalavoileipäkakku
1pkt ruisvuokaleipää
1pkt täysjyväpaahtoleipää
1 kalaliemikuutio
n.4dl vettä
1.täyte;
2prk tonnikalaa
1prk creme fraichea
tilliä
2.täyte;
n.300g katkarapuja
1prk creme fraichea
(tilliä)
Koristeluun;
n.200g katkarapuja
2 kananmunaa
sitruunaa, tilliä
Kokoa kalavoileipäkakku samalla tavalla kuin lihavoileipäkakku.
Kommentit