Enpä ole vuosi kausiin tehnyt tuulihattuja ja nyt viikolla tuli mielihalu niitä kokeilla. Itse miellän tuulihatut melkeinpä elitistisiksi leivonnaisiksi, niin hienolta nimi ja täytteet usein kuulostavat! Siksipä ajattelinkin laittaa niiden täytteeksi Mrs. Bridgesin shampanjamansikkahilloa sekä appelsiinishampanjamarmeladia.

Tuulihatut (n.30 pientä tai 15 isompaa)

2½dl vettä

125g margariinia

125g vehnäjauhoja

3-4 munaa

Täyte;

n.1dl kermaa

1dl tuorejuustoa/mausterahkaa

hilloa tai marmeladia

Kuumenna vesi ja margariini kiehuvaksi. Siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita tasaiseksi puuroksi ja anna kiehua 4-5 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä hetki. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasi sekoittaen. Katso onko neljäs muna tarpeen, koska taikinasta ei saa tulla liian löysää! Nostele lusikalla taikinaa leivinpaperille ja jätä laajenemisvaraa jokaiselle. Paista 200-210 asteessa noin 25-30 minuuttia. Uunin luukkua EI saa avata ensimmäisten 10-15 minuutin aikana, jotta tuulihatut eivät laske. Jäähdytä paistuneet tuulihatut ja leikkaa sitten kansi pois. Täytä tuulihattu haluamallasi täytteellä, suolaisella tai makealla, laita kansi takaisin ja nauti heti!

Minun tuulihatuistani tuli tällä kertaa lähes laskiaspullan kokoisia, mutta sehän ei taivaallista makua haitannut!