Pitkään on mieli tehnyt macaronseja tehdä ja nyt päätin niitä kokeilla. En ole macaronseja siis ikinä aiemmin tehnyt ja kerran ainoastaan olen niitä maistanutkin! Koska en omista (vielä) sokerilämpömittaria, minun täytyi löytää ohje, jossa sokerisiirappia ei keitetä. Sellainen löytyi Pirkan sivuilta.

Macaronsit

100g mantelijauhetta

180g tomusokeria

2 valkuaista

1 rkl sokeria

Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista keskenään. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää loppu tomusokeri ja vatkaa seos kiiltäväksi. Sekoita manteli-tomusokeriseos valkuaisvaahdon joukkoon. Lisää väriä, jos haluat saada pirteitä macaronsseja. Pursota taikina pellille leivinpaperin päälle noin 2 euron kokoisiksi palleroiksi. Pallerot leviävät itsestään tasaiseksi.

Anna palleroiden "kovettua" huoneenlämmössä reilu puoli tuntia. Paista sitten 150 asteessa noin 10-15min.

Anna macaronssien jäähtyä ja irrota sitten ne varovasti. Laita kahden macaronssin väliin, tasaiselle puolelle, esim. lemon curdia, suklaatahnaa, marmeladia jne.

Itse laitoin lemon curdia ja omenamarmeladia. Molemmat toimivat mielestäni hyvin. Luulin näistä tulevan ällöttävän makeita, mutta eipä niistä tullutkaan! Ihan hyviä olivat ja teen varmasti näitä toistekin!