Ensimmäistä kertaa tein kovasti kehutun caipirinha-juustokakun. Tein kakun pieneen, 10 cm halk. irtopohjavuokaan. Hyvää oli, mutta melkeinpä sanoisin, että vastaava jauhemix Margarite, maustoi juustokakun paremmaksi?!

Pieni Caipirinha-juustokakku

n.6 Digestive-keksiä

1rkl sulatettua margariinia

½prk mascarpone-juustoa

1prk vispikermaa

½pss Caipirinha-juomasekoitejauhetta

1tl vaniljasokeria

3 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sula margariini. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperin palanen. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon mascarpone, sokeri ja juomasekoitejauhe. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää seos ohuena nauhana kermajuustovaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Irroita reuna, nosta kakku tarjoilulautaselle ja koristele vaikka limeviipaleilla ja valkosuklaatangoilla.