Idan pikkuveli viettää huomenna nimppareitaan ja niitä juhlittiin tänään yhdessä Idan synttäreiden kanssa. Pikkuveli sai kakun sijaan Star Wars-mokkapaloja. Tein nuo hahmojen päät muoteilla, jotka sain Jenkeistä. Niitä myydään täällä. Yoda ja Stormtrooper on tehty vaahtokarkkimassasta ja Darth Vader mustasta sokerimassasta.

Sain aikoinaan tämän suussa sulavan mokkapala-reseptin ystävältäni, joka oli vaihto-oppilaana Jenkeissä. Siksi nuo mitat ovat kupeissa. Olen alusta asti mitannut ainekset pienen kahvikupin avulla eli desimitta ei tähän sovellu.

Pellillinen mokkapaloja

3 isoa kananmunaa

3kk sokeria

1½kk maitoa

3tl leivinjauhetta

3tl vaniljasokeria

3rkl kaakaojauhetta

225g sulatettua margariinia/juoksevaa margariinia

Kuorrutteeseen:

n.300g tomusokeria

2rkl kaakaojauhetta

n.6rkl kylmää kahvia

n.6rkl sulatettua margariinia

2tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset. Kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista 250 asteessa noin. 10-15min. Anna pohjan jäätyä ennen kuorrutusta. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään sekaisin. Levitä seos samantien pohjan päälle ja koristele pikaisesti sillä kuorrute alkaa jähmettymään samantien ja sen jälkeen on hankala enää kiinnittää esim. strösseleitä. Leikkaa palasiksi kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Pyyhi jokaisen leikkauksen jälkeen veitsi puhtaaksi ja käytä taas kuuman veden alla. Näin saat kuorrutteen reunat siisteiksi. 

Pellillinen mokkapaloja