Tänään taas vuosi tuli lisää ja kahvithan sitä tarvitsi tarjota. Olen aina siilien ohella pitänyt sammakoista ja nyt päätinkin juhlistaa synttäreitä sammakkoteemalla. Tarjolla oli tonnikalawrappeja, kinkkukätköjä (kuvat jäi ottamatta), fazeriinamokkapaloja, omenainen hyydykekakku, fanipaloja, sammakkonameja sekä Baileyskonvehteja.

Mokkapalat tein tutulla ohjeella (löytyy täältä blogista) ja koristeeksi tein vihreästä Candy meltsistä suklaamuotilla sammakoita.

Hyydykekakun pohjana oli Digestive-keksimurua ja täytteessä oli kermavaahtoa, mascarpone-juustoa, Modon kirpeää omenapyrettä, sokeria sekä liivatteita. Tuo Modon omenapyre on todella hyvää, mutta sitä saa ainoastaan tukuista ja sitä täytyy laittaa aika paljon, jotta saa makua. Koristeen tein vaahtokarkkimassasta. Sammakot tein Confettiin tulevalla suklaamuotilla.

Tonnikalawrapit ovat aina yhtä herkullisia ja nopea tekoisia.

Suussa sulavat sammakkonamit on tuotu Ruotsista asti.

Jos jollekin on jäänyt epäselväksi suosikki liköörini leivonnassa, sanottakoon se vielä kerran: Baileys! Nämä Baileys-konvehdit ovat tehty kaikkein helpoimmalla tavalla. Tumma suklaa on sulatettu mikrossa. Sen jälkeen lisäsin seokseen Baileystä ja sekoitin massan paksuksi, josta muotoilin palloja. Lopuksi pyörittelin niitä kaakaojauheessa. Niin ihanan syntisiä ja helppoja tehdä.

Kiitos kaikille muistaneille ja nyt on koti täynnä ihania kukkasia!