Juhlistimme vuoden vaihtumista ystävä pariskunnan kanssa ja illan teemana meillä oli kiinalainen uusi vuosi. Mieleeni tulee tuosta teemasta heti lohikäärmeet, ilotulitteet, punainen väri ja onnenkeksit. Aloinkin hyvissä ajoin katsastella sopivaa rekvisiittaa iltaa varten. En halunnut laittaa hirveästi rahaa kiinni ns. kertakäyttöisiin koristeisiin, joten huuto.net oli ensimmäinen paikka, josta aloin etsiä.

Huuto.net:stä löysinkin tällaisen aivan mahtavan näköisen kiinalaisen lyhdyn. Se oli tuotu Kiinasta lomamatkalla ja huusin sen itselleni muutamalla eurolla.

Samoin tämä hieno lohikäärmepatsas löytyi huuto.net:in listoilta.

Lohikäärmekoristeet löysin Juhlamaailmasta.

Pöytäliina on vain sopivan kokoinen kangaspala, jonka ostin Eurokankaasta. Usean teeman saakin kokoon jo pelkästään siihen sopivalla pöytäliinalla ja esimerkiksi teeman väreihin sopivilla yksivärisillä kattaustarvikkeilla. Mustat 8-kulmaiset astiat ovat perua 90-luvun alusta, jolloin ne olivat suurta muotia. Minäkin ne innoissani hankin ja onneksi en ole niitä hävittänyt, koska ne sopivat itseasiassa aika moneen teemaan . Netistä haeskelin lautasliinojen taitteluohjeita sillä muistin jonkinlaisen viuhkan olevan mahdollista tehdä. Aika kiva tuosta tulikin.

Illan menuun suunnittelu olikin sitten haastavampaa. Katselin ja googletin paljon kiinalaisesta ruoasta, mutta minun mieleeni ei ollut oikein mitään. En halunnut tarjota mitään "kunnon" ruokaa vaan sormiruokaa. Päädyinkin sitten ei-niin-kiinalaiseen menuun; mozzarellatikkuja, sipulirenkaita, paneroituja kanafileitä, viittä erilaista dippikastiketta marinaraa, salsaa, valkosipulimajoneesia, maapähkinäsatay ja Hesen kurkkumajoneesai, jonka osto aiheutti hilpeyttä. En nimittäin ostanut sillä kertaa Hesestä mitään muuta. Jälkiruuaksi tein onnenkeksejä ja suklaakirsikkakakun.

En tietenkään muistanut/ehtinyt ottaa dippikastikkeista kuvia..

Onnenkeksi-reseptin löydät täältä. Olivat todella hyvänmakuisia!

Vuosi vaihtui rennolla meiningillä ja muutama rakettikin tuli nähtyä.

Kiitos Minna ja Sami mukavasta illasta ja ensi vuonna sitten uudelleen uudella teemalla!