Joimme tänään yhdistetyt nimppari- ja synttärikahvit. Päivän teema oli Madagaskarin ihanat pingviinit, jotka seikkailivat tosin vain kattaustarvikkeissamme. Tarjolla oli lihavoileipäkakkua, rikollisen hyvää mutakakkua ja vaniljajäätelöä, mansikka-sitruuna trifleä, vaahtokarkkeja ja punssipalloja.

Tämä mutakakku on aivan rikollisen hyvää!! Kauniita kuvia ei tästä saa, mutta kuvista ei myöskään tule sitä ihanaa makuelämystä. Tarjosimme mutakakun seurana vaniljajäätelöä, mutta kakku häviää suihin ilman sitäkin.

Mutakakku

4 kananmunaa

2dl sokeria

200g tummaa suklaata

150g margariinia

2,5dl vehnäjauhoja

1,5tl leivinjauhetta

(n.50g rouhittua valkosuklaata)

Sulata suklaa ja margariini mikrossa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sula suklaa. Sekoita viimeiseksi varovasti joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja valkosuklaarouhe. Kaada neliövuokaan (20x30cm), joka on vuorattu leivinpaperilla tai voideltu ja jauhotettu hyvin. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Mutakakun tulee jäädä keskeltä lähes löysäksi, mutta pinnan tulee olla rapea. Ihaninta heti lämpimänä syötynä, mutta on erinomaista vielä seuraavanakin päivänä.

Olemme menettäneet sydämemme täysin erilaisille trifleille. Ne ovat nopeita ja helppoja tehdä ja maistuvat tällä hetkellä meidän suissa paremmalta kuin mitkään täytekakut! Triflethän ovat syntyneet jämistä eli näitä voi tehdä niistä aineksista, joita kaapista löytyy. Tänään tein mansikka-sitruunatriflen.

Mansikka-sitruuna Trifle

5dl Flora vispiä

1prk sitruunarahkaa

½prk mansikka hyydykejauhetta

0,5dl sokeria

n.200g pakastemansikoita sulatettuna ja valutettuna

n.1dl pakastemansikoiden "mehua"

100g Savoiard-keksejä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Jaa kermavaahto puoliksi. Sekoita toiseen puolikkaaseen sokeri ja sitruunarahka. Sekoita hyydykejauhe veteen ohjeen mukaan ja kaada seos sitten toiseen puolikkaaseen kermavaahtoa. Tee trifle suureen lasimaljaan. Laita pohjalle muutama keksi, kostuta niitä pakastemansikoiden mehulla. Laita mansikkakermaa ensimmäinen kerros, lisää pakastemansikoita, laita toinen kerros sitruunarahkakermaa, sen jälkeen taas keksejä, kostuta jne. kunnes ainekset on käytetty. Laita viimeiseksi kermakerros. Koristele haluamallasi tavalla ja anna triflen maustua jääkaapissa hetken verran.