Sain kunnian tehdä ystäväni isän muistotilaisuuteen kakut. Toiveena oli juustokakkuja sekä kahvikakkuja.

Kahvikakkuina tein appelsiinikakun (ohje) sekä kaksi minttukrokanttikakkua (ohje). Vuokina käytin upeaa Wiltonin lumihiutalevuokaa sekä kauniita Nordic Waren vuokia; Heritage sekä Fleur de Lis. 

Juustokakkujen makutoiveena oli vanilja ja mansikka.

Vaniljainen mansikkajuustokakku

n.200g Digestive-keksejä/Semper vaniljakeksejä (gluteeniton)

n.100g margariinia/voita sulatettuna

5dl vispikermaa

1prk mascarpone-juustoa

3dl Valion Vanilla vaniljakastiketta

3tl vaniljasokeria

7 liivatelehteä

Mansikkakiille:

500g pakastemansikoita

0,5dl sokeria

4 liivatelehteä

Murskaa keksit pieneksi. Sulata margariini ja kaada keksi murskaan. Painele keksiseos reuna- tai irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokerit, juusto ja vaniljakastike. Sulata pehmenneet liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana kermavaahtoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada se vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jaakaapissa muutama tunti.

Laita kiilteen liivatelehdet pehmenemään. Sulata pakastemansikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää sokeri. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada seos ohuena nauhana mansikkasoseeseen. Kaada mansikkasose lusikan avulla hyytyneen vaniljatäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.