Vielä pitää vähän aikaa odotella, jotta saamme suussa sulavat kotimaiset mansikat pöytään. En tosin ikinä malta niitä odotella vaan ensimmäiset mansikat (ulkomaiset) korkataan viimeistään vapun tienoilla. Nykyäänhän mansikoita tuppaa olemaan kaupoissa läpi vuoden, mutta ne eivät kyllä ole mitään mansikoita, näyttävät niiltä pelkästään.

Tein mansikkatartaletin kotiin äitienpäivän herkuksi.

Mansikkatartaletti

murotaikina:

120g margariinia

60g sokeria

1 kananmuna

175g vehnäjauhoja

täyte:

2,5dl Flora Vispiä

1prk sitruunarahkaa

n.0,5dl sokeria

mansikoita

mansikkamarmeladia

Sekoita taikina-ainekset keskenään kunnes massa on tasainen. Anna sen sitten levätä jääkaapissa reilut 15min. Painele taikina piirakkavuokaan reunoja myöden ja paista 190 asteessa noin 20 minuuttia. anna pohjan jäähtyä.

Sivele ohut kerros mansikkamarmeladia pohjan päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen sokeri ja rahka. Täytä pohja ja koristele mansikanpuolikkailla. Halutessasi voit tehdä mansikoille kiilteen esim. hyytelösokerilla.

Mielestäni tämä oli hyvää, mutta pohjasta varsinkin reunoista tuli turhan kovia. Ehkä seuraavalla kerralla pohjaa voisi kostuttaa jollakin??