Kuten aiemminkin olen kertonut, rakastan juhlien varsinkin teemajuhlien suunnittelua ja järjestämistä. Aina ei voi suuria juhlia järjestää ja pitää, mutta asian ajaa myös pieni muotoinen "teemajuhla" perheen kanssa.

Olen pidemmän aikaa miettinyt ns. väriteemajuhlia. Eli kantavana ideana olisikin jokin väri ja siihen voisi sitten yhdistää sopivasti esim. jonkin hedelmän tmv. Niinpä päädyin pitämään tänään keltaisen sitruunapäivän!

Kotona meillä värisävy valkoisen kanssa vaihtui turkoosista keltaiseen. Mitään kovin erikoista en alkanut kauniina kesäpäivänä sisällä tekemään. Lähinnä lisäsin keltaista ja sitruunaa perusjuttuihin. Sitruunoista minulle tulee väistämättä mieleen tavalla tai toisella Välimeri, Italia, Kreikka jne. Niinpä meillä oli ruuaksi Spaghetti Bolognesea sekä mukaeltu kreikkalainen salaatti valkosipulipatongin kera.

Jälkiruuaksi ja päiväkahvin kera tarjolla oli mm. sitruunavohveleita, italialaisia sitruunatäytekeksejä, kirpeitä sitruunahuuli nameja, sitruunalakuja, sitruunajääteetä sekä sitruunaista kääretorttua.

Sitruunainen kääretorttu oli huippuhyvää!! Tässä ohje

Sitruunainen kääretorttu

4 kananmunaa

1½dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

½dl perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

½ sitruunan kuori

Täyte:

Bla Bandin sitruunakiisseli jauhe pss

½prk mascarponejuusto

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet sitruunankuoren kanssa keskenään sekaisin ja lisää varovasti käännelleen kananmunavaahtoon. Kaada leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja paista noin 7-8 minuuttia 225 asteessa. Kumoa levy heti kuumana toiselle leivinpaperille, jolla olet ripotellut sokeria ja poista toinen leivinpaperi (se jonka päällä levyn paistoit). Anna levyn hiukan jäähtyä n.5-10min. riittää. Tee sitruunakiisseli paketin ohjeen mukaan ja lisää siihen ½prk mascarponejuustoa. Levitä täyte levylle ja kääri rullalle. Laita noin tunniksi jääkaappiin viilenemään. Koristele sitruuna- ja limeviipaleilla.

Juomaksi meillä oli sitruunajääteen ohella sitruuna limonadia sekä aikuisempaan makua "maailman" parasta sitruunalikööriä!

Olemme nyt viettäneet toista lomaviikkoamme yhdessä ja käyneet katselemassa mm. komeita lehmiä (harvinaisempia täällä pääkaupunkiseudulla) sekä kauniita ja rauhallisia maisemia. "Kotipuutarhakin" on päässyt loistoonsa ja saanut ensimmäisen syksyisen kukkansakin; krysanteemin.

Nauttikaamme vielä kauniista, aurinkoisista ja lämpimistä kesäpäivistä!