Pidimme pienen teemaillan ja italialaistyyppinen ruoka kun on herkkua, päädyimme jälleen siihen.

Illan meny

Brushetta-leivät

Marinara-kastike ja leipätikut

Mozzarella-tomaatti-sipuli salaatti

Lasagne

Patonkia

Tiramisua

italialaista punaviiniä, vettä ja maitoa

Löysin Sinellistä hauskat pienet liitutaulut, joista tein paikkalaput.

Leipätikkuina oli tällä kertaa kaupan valmiit tikkuset. Ihan ok, mutta ehkä teen taas seuraavalla kerralla ne itse. Marinara-kastikkeesta ei tullutkaan otettua kuvaa.

Ah. aina niin ihanaa mozzarellaa..

Mukaellut brushetta-leivät. Paistoin sipulia, valkosipulia ja pilkottuja tomaatteja hetken aikaa oliiviöljyssä. Laitoin sekaan vielä kuivattua oreganoa ja basilikaa. Paahtoleivät paahdoin myöskin pannulla oliiviöljyssä ja sitten kasasin leivät tarjolle.

Jälkiruuaksi oli itsetehtyä tiramisua. Hiukan pelotti lähteä tällaista klassikkoa tekemään, koska epäonnistumisen mahdollisuus oli suuri. Kävin Alkosta kyselemässä Marsala-viiniä, mutta sitä ei sieltä löytynytkään. Täytyi tyytyä siis kahvilikööriin. Se oli hyvä valinta, sillä tiramisu oli erittäin hyvää. Täysi yllätys! Vuoka tyhjeni ripeästi ja kaikki tykkäsivät.

Tiramisu

Savoiard-keksejä

vahvaa kahvia

kahvilikööriä

mascarponea

kermavaahtoa

sokeria

kaakaojauhetta

Vatkasin kerman vaahdoksi sokerin kanssa. Lisäsin siihen mascarponen, tilkan kahvilikööriä ja laitoin hetkeksi kylmään. Kostutin keksit nopeasti kahvi-kahvilikööriseoksessa ja ladoin ensimmäisen kerroksen lasivuoan pohjalle. Kaadoin puolet kermaseoksesta keksien päälle ja laitoin toisen kerroksen keksejä. Viimeiseksi vielä kermaseos ja jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi. Juuri ennen tarjoilua sihtasin kaakaojauheen päälle.