Pidimme pienen teemaillan ja italialaistyyppinen ruoka kun on herkkua, päädyimme jälleen siihen.
Illan meny
Brushetta-leivät
Marinara-kastike ja leipätikut
Mozzarella-tomaatti-sipuli salaatti
Lasagne
Patonkia
Tiramisua
italialaista punaviiniä, vettä ja maitoa
Löysin Sinellistä hauskat pienet liitutaulut, joista tein paikkalaput.
Leipätikkuina oli tällä kertaa kaupan valmiit tikkuset. Ihan ok, mutta ehkä teen taas seuraavalla kerralla ne itse. Marinara-kastikkeesta ei tullutkaan otettua kuvaa.
Ah. aina niin ihanaa mozzarellaa..
Mukaellut brushetta-leivät. Paistoin sipulia, valkosipulia ja pilkottuja tomaatteja hetken aikaa oliiviöljyssä. Laitoin sekaan vielä kuivattua oreganoa ja basilikaa. Paahtoleivät paahdoin myöskin pannulla oliiviöljyssä ja sitten kasasin leivät tarjolle.
Jälkiruuaksi oli itsetehtyä tiramisua. Hiukan pelotti lähteä tällaista klassikkoa tekemään, koska epäonnistumisen mahdollisuus oli suuri. Kävin Alkosta kyselemässä Marsala-viiniä, mutta sitä ei sieltä löytynytkään. Täytyi tyytyä siis kahvilikööriin. Se oli hyvä valinta, sillä tiramisu oli erittäin hyvää. Täysi yllätys! Vuoka tyhjeni ripeästi ja kaikki tykkäsivät.
Tiramisu
Savoiard-keksejä
vahvaa kahvia
kahvilikööriä
mascarponea
kermavaahtoa
sokeria
kaakaojauhetta
Vatkasin kerman vaahdoksi sokerin kanssa. Lisäsin siihen mascarponen, tilkan kahvilikööriä ja laitoin hetkeksi kylmään. Kostutin keksit nopeasti kahvi-kahvilikööriseoksessa ja ladoin ensimmäisen kerroksen lasivuoan pohjalle. Kaadoin puolet kermaseoksesta keksien päälle ja laitoin toisen kerroksen keksejä. Viimeiseksi vielä kermaseos ja jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi. Juuri ennen tarjoilua sihtasin kaakaojauheen päälle.
Kommentit