Syksy se väistämättä alkaa saapua, jo koulujen alku kertoo tuon. Meilläkin esikoinen aloitti eilen koulutaipaleensa ja jännittävää se oli sekä äidin että pojan mielestä. Toki poika ilmoitti päivän päätteeksi sen olleen maailman paras päivä tähän mennessä! Toivottavasti sama fiilis jatkuu pitkään...

Syksystä tulee mieleen kauniin väriset lehdet, vielä hiukan lämpöiset ja pimenevät illat sekä sadonkorjuun "hedelmät". Porkkanakakku onkin joka syksyinen herkku. Etsin netistä erilaisia muunnelmia tähän perinneherkkuun, koska pieni vaihtelu on aina hyvästä. Löysinkin Valion sivuilta tämän ohjeen ja sen mukaan tein mehevämmän porkkanakakun ikinä.

Porkkanakakku

3 kananmunaa

2,5dl sokeria

4dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1rkl kanelia

200g margariinia sulatettuna/juoksevaa margariinia

n.5dl porkkanaraastetta

1 omena raastettuna

Kostutus: omenatäysmehua

Kuorrutus:

1rsa appelsiini tuorejuustoa

3/4dl tomusokeria

1tl vaniljasokeria

Raasta pestyt ja kuoritut porkkanat sekä omena. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, margariini sekä raasteet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 35-45 minuuttia. Anna kakun hiukan jäähtyä ja kostuta sitten omenatäysmehulla. Itse käytin kostukseen noin 1 dl:n. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen tuorejuustokuorrutusta, jossa kaikki aineet sekoitetaan vain keskenään. Koristele appelsiinimassasta tehdyillä porkkanoilla. Itse käytin silikonimuottia apuna porkkanoiden teossa. Appelsiinimassa ja silikonimuotti www.confetti.fi