Bongasin jostain lehdestä tämän hauskan kuuloisen muunnoksen suussa sulavasta mutakakusta. Muutin vielä itsekin reseptiä hiukan ja kakusta tuli herkullinen, joskaan piparimausteet eivät niin paljoa maistuneet kuin luulin. Seuraavalla kerralla kyllä lisään 1-2 tl piparimaustetta enemmän.
Piparinen mutakakku
200 tummaa suklaata
150g margariinia
4 kananmunaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl piparkakkumaustetta
1tl kanelia
2tl kardemummaa
Sulata suklaa ja margariini. Anna seoksen hiukan jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää margariinisuklaaseos sekä kuivat aineet, joihin on mausteet sekoitettu. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, kuten minä ja paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. Kakun keskustan tulee jäädä ihanan pehmeäksi melkeinpä raa'aksi. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kera.
Meillä oli eilen nuoremman pojan joulujuhlat ja hän on eskarissa ryhmässä nimeltään Hattivatit. Tänä vuonna eskarin tädit sitten saivat tällaisen joulutervehdyksen.
Sopiva muotti sai ihailuja osakseen.
Kommentit