Sunnuntain iloksi leivoin nopean herkun; kääretortun. Väliin laitoin sitruuna-mascarponetäytteen ja pinnan kuorrutin vaahtokarkkiFluffilla.

Suklainen kääretorttupohja

4 kananmunaa

1½dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

½dl perunajauhoja

2rkl kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Kääntele vaahtoon sitten varovasti keskenään hyvin sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa noin 7-9 minuuttia. Kumoa lämmin torttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoiteltu hienoa sokeria. Anna levyn jäähtyä.

Sitruuna-mascarpone täyte

Blå Band:n sitruunakiisseli ainespussi

1rsa Mascarponea

Tee kiisseli paketin ohjeen mukaan ja anna seistä vartti. Sekoita sitten kiisselin joukkoon mascarpone ja levitä kääretorttulevyn päälle. Kääri torttu rullalle ja anna hetken aikaa seistä kylmässä.

Levitä Fluffi kääretortun päälle ja koristele.

Minä koristelin tortun maitosuklaaraasteella sekä sydänsuklaille, joihin olin tehnyt suklaasiirtoarkin avulla hauskat lumihiutalekuviot. Vaahtokarkkikuorrute toimi aika hyvin kääretortun päällä, se ei valunut mihinkään eikä yllätyksekseni ollut lainkaan äklö-makea! Kannattaa ehdottomasti kokeilla.