Tein tai yritin tehdä kardemumma-kahvikakun, mutta sille kävi hiukan huonosti.

Maku kakussa oli mahtava, mutta ulkonäkö ei siis haluttu, joten päädyin tekemään siitä cakepopseja. Lisäsin kakkumassaan vaniljatuorejuustoa ja pyörittelin palloja, joista osan dippasin valkosuklaaseen ja osan tummaan suklaaseen. Koska meillä oli Beach-teemaiset illanistujaiset tulossa, koristelin ne merihenkisesti. Koristeet tein vaahtokarkinmakuisesta massasta, joka toimii silikonimuoteissa kaikkein parhaiten.

Lisäksi mieleni teki kokeilla hauskoja meritähti-herkkkuja. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä fudgea ja löysin vielä sellaisen ohjeen, jossa ei mitään sokerien keittelyjä tarvita. Koska en vieläkään omista sokerilämpömittaria...

Baileys-fudge

100g tummaa suklaata

50g voita

2rkl kermaa (itse laitoin 1rkl)

2rkl Baileys-likööriä (ei pakko, laita silloin kermaa)

1tl vaniljasokeria

1rkl vaaleaa siirappia

3½dl tomusokeria

Sulata suklaa voin kanssa kulhossa mikrossa. Lisää sulaan suklaaseen kerma, Baileys, siirappi ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Ravista tomusokeri sihdin läpi vähän kerrallaan seokseen ja sekoita edelleen. Levitä hyvin sekoitettu sulaafudgeseos leivinpaperilla vuorattuun noin 15x15cm vuokaan. Jäähdytä seos jääkaapissa ja leikkaa sen jälkeen pienemmiksi paloiksi. Säilytä makeiset viileässä.

Itse otin jähmettyneestä fudgemassasta meritähti-muotilla paloja, jotka sitten vielä Digestive-muruissa pöyrittelin. Lisäsin hauskat silmät herkuille vielä ja asettelin kaikki "hiekalle". Aika herkkuja oli, todella suklaisia, mutta niin hyviä!