Olen pitkään himoinnut tehdä näitä herkkupaloja ja nyt viimein sain ne tehtyä. Koristelin palat tulevan ystävänpäivän mukaisesti sydänkoristerakeilla.

Muropalat

175g vehnäjauhoja

125g voita/margariinia

4rkl fariinisokeria

Päällyste:

55g voita/margariinia

4rkl fariinisokeria

1tlk maitotiivistettä

150g maitosuklaata

Voitele neliönmuotoinen vuoka voilla. Nypi kulhossa voi ja jauhot sekä lisää sokeri ja vaivaa taikina kiinteäksi. Painele se sitten voidellun vuoan pohjalle ja pistele haarukalla reikiä joka puolelle. Paista 190 asteessa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Valmista päällyste; pane voi, sokeri ja maitotiiviste teflonkattilaan ja kuumenna varovasti jatkuvasti hämmentäen kiehumispisteeseen. Vähennä lämpöä ja keitä vielä kunnes seos on kullankeltaista ja sakeaa (noin 20-25 min.) Kaada päällyste muropohjan päälle ja anna kunnolla jäähtyä. Sulata maitosuklaa mikrossa ja kaada se jähmettyneen kinuskin päälle. Anna suklaankin jähmettyä ennen paloihin leikkausta. Säilytä viileässä.

Minulla jäi maitosuklaata hiukan yli, joten tein riisisuklaasydämen. Sen saakin sitten sydämeni valittu