Tänään vietimme Jessen 8v. synttäreiden ensimmäistä osaa (pari vielä jäljellä..) ystävien kanssa pulkkamäessä. Aamulla, kun herättiin mittari näytti -25 astetta, tietenkin ajattelin. Juuri kun on suunnitellut toteuttavansa ulkosynttärit, kunnon talvipakkanen estää ne. Noh, eihän tuo pakkanen niitä olisi estänyt, mutta pienten lasten kanssa ei kovin kauaa kovassa pakkasessa viihdy. Onneksi aurinko tuli pilvien takaa esiin ja pelasti juhlat. Päivällä, kun synttärit alkoivat lämpötila oli noussut kymmenellä asteella.

Tarjolle leivoin korvapuusteja ja paistoin sämpylöitä, jotka saivat sisuksiinsa juustoa. Korvapuusteista tuli erikoisen maittavia, kun laitoin väliin ensimmäistä kertaa fariinisokeria, kardemummaa ja kanelia. Suosittelen!

Lämmintä juotavaa oli tietenkin otettava mukaan eli termareihin kahvia ja kuumaa vettä, johon sai mustaherukkamehua lisätä. Myös kylmää mehua otin mukaan, koska lapsilla, mäessä riehuessaan, tulee varmasti kuuma. Ja niin tulikin

Pulkka sai toimia tarjoilualustana. Lapsia varten otin vielä rasiallisen keksejä, oikea keksikimara löytyikin kannen alta.

Kaikilla oli mukanaan pulkat, stigat tai liukurit ja vauhtia sekä vaarallisia tilanteita mäessä riitti. Jos kylmä iski varpaisiin, riitti pieni juoksulenkki lumihangessa. Sitten taas maistui pulla ja lämmin mehu.

Lahjojakin sankari sai ja ne avattiin vasta kodin lämmössä. Yhdestä upeasta kortista oli kuva otettava..

Kiitos kaikille erittäin mukavasta iltapäivästä! Tästä täytyy selkeästi perinne tehdä