Runeberginpäivää vietetään sunnuntaina 5.2 ja otin varaslähdön päivän herkkuun. Leivoin tänä vuonna sen kakun muotoon ja käytin ensimmäistä kertaa karvasmanteliaromia. Erittäin hyvää tuli!
Runeberginkakku (halk.15cm)
1 kananmuna
1,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
2dl vehnäjauhoja
2dl kaurakeksimurusia
0,5dl mantelijauhetta
1dl kermaa
100g juoksevaa margariinia
2-3 tippaa karvasmantelia
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma ja margariini. Sekoita viimeiseksi joukkoon karvasmanteli tipat. Kaada voideltuun rengasvuokaan ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kostuta vesi-sokeriliuoksella (n.1dl), johon itse laitoin vielä pari tippaa karvasmantelia. Anna jäähtyä ja koristele perinteiseen tapaan vadelmahillolla sekä sokerikuorrutteella.
Kevään koittaessa aurinkokin alkaa taas lämmittämään...
Kommentit