Runeberginpäivää vietetään sunnuntaina 5.2 ja otin varaslähdön päivän herkkuun. Leivoin tänä vuonna sen kakun muotoon ja käytin ensimmäistä kertaa karvasmanteliaromia. Erittäin hyvää tuli!

Runeberginkakku (halk.15cm)

1 kananmuna

1,5dl sokeria

1tl leivinjauhetta

2dl vehnäjauhoja

2dl kaurakeksimurusia

0,5dl mantelijauhetta

1dl kermaa

100g juoksevaa margariinia

2-3 tippaa karvasmantelia

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma ja margariini. Sekoita viimeiseksi joukkoon karvasmanteli tipat. Kaada voideltuun rengasvuokaan ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kostuta vesi-sokeriliuoksella (n.1dl), johon itse laitoin vielä pari tippaa karvasmantelia. Anna jäähtyä ja koristele perinteiseen tapaan vadelmahillolla sekä sokerikuorrutteella.

Kevään koittaessa aurinkokin alkaa taas lämmittämään...