Leivoin pitkästä aikaa "mokkapaloja" ja ystävänpäivän läheisyydestä johtuen päädyin tekemään niistä sydämen muotoisia. Pintaan laitoin mansikkatomusokerikuorrutuksen ja sokerimassasta tehdyn sydän-koristeen. Tein sydämet tällä muotilla. Aika kaunis!
Hyvin sopi yhteen suklainen mokkapalapohja ja mansikkakuorrute. Olen aikoinani saanut tämän mokkapalaohjeen ystävältäni, joka oli vaihto-oppilaana Jenkeissä siksi mitat ovat kuppimittoja. Nykyään saa meiltäkin kuppimittalusikoita ostettua, mutta pystyy tämän tekemään käyttämällä esim. pientä kahvikuppia (kk). Mittaa vaan sillä kaikki ainekset.
MOKKAPALAT, pellillinen
3 kananmunaa
3kk sokeria
1½kk maitoa
4½kk vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
1½rkl kaakaojauhetta
225g sulatettua margariinia
KUORRUTUS:
n.250g mansikkatomusokeria
2-3rkl vettä/mansikkamehua
mansikan makuisia strösseleitä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita seokseen kaikki muut aineet ja kääntele tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 250 asteessa noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutusta.
Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset keskenään. Ota muotilla paloja ja kuorruta ne. Lisää heti strösselit ennen kuorrutteen kovettumista.
Kommentit