Leivoin pitkästä aikaa "mokkapaloja" ja ystävänpäivän läheisyydestä johtuen päädyin tekemään niistä sydämen muotoisia. Pintaan laitoin mansikkatomusokerikuorrutuksen ja sokerimassasta tehdyn sydän-koristeen. Tein sydämet tällä muotilla. Aika kaunis!

Hyvin sopi yhteen suklainen mokkapalapohja ja mansikkakuorrute. Olen aikoinani saanut tämän mokkapalaohjeen ystävältäni, joka oli vaihto-oppilaana Jenkeissä siksi mitat ovat kuppimittoja. Nykyään saa meiltäkin kuppimittalusikoita ostettua, mutta pystyy tämän tekemään käyttämällä esim. pientä kahvikuppia (kk). Mittaa vaan sillä kaikki ainekset.

MOKKAPALAT, pellillinen

3 kananmunaa

3kk sokeria

1½kk maitoa

4½kk vehnäjauhoja

3tl leivinjauhetta

3tl vaniljasokeria

1½rkl kaakaojauhetta

225g sulatettua margariinia

KUORRUTUS:

n.250g mansikkatomusokeria

2-3rkl vettä/mansikkamehua

mansikan makuisia strösseleitä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita seokseen kaikki muut aineet ja kääntele tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 250 asteessa noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutusta.

Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset keskenään. Ota muotilla paloja ja kuorruta ne. Lisää heti strösselit ennen kuorrutteen kovettumista.