Naistenpäivänä sain vieraita; äitini ja hänen kaksi ystävätärtään. He tulivat jo aamupäivästä, joten mikä sopikaan paremmin kuin brunssi. Mukaeltu sellainen tosin. Herkuttelimme tonnikala-tomaattipiiraalla, juustosarvilla, focaccia milanese-leivällä, pullilla, suklaaleivoksilla ja sitruuna cupcakeseille. Juomina oli kahvia ja tuoremehua.

Tomaatti-tonnikalapiiras

100g margariinia

2dl vehnäjauhoja

2rkl vettä

1prk tonnikalaa öljyssä

n.10 coctailtomaattia

basilikaa

mustapippuria

2dl ruokakermaa/maitoa

2 kananmunaa

1½dl juustoraastetta

Tee taikina nyppimällä huoneenlämpöinen margariini jauhojen kanssa. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi. Painele piirasvuokaan, pohjalle ja reunoille. Valuta tonnikalasta öljy pois ja levitä piirakkapohjan päälle, Pese tomaatit, leikkaa puoliksi ja lisää tonnikalan päälle. Sekoita kulhossa keskenään kerma, munat, mausteet ja juustoraaste ja kaada se tonnikalan päälle. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Focaccio Milanese

25g hiivaa

5dl vettä

1tl suolaa

3rkl oliiviöljyä

10-12dl vehnäjauhoja

Täyte;

150g kuutioitua pekonia

100g kuutioitua kinkkua

100g kuutioitua juustoa

Paista pekoni ja anna sen kuivahtaa talouspaperin päällä. Tee taikina liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta joukkoon vehnäjauhot. Taikina saa jäädä löysähköksi. Paloittele paistettu pekoni, kinkku ja juusto. Itse käytin ihan emmental-juustoa, koska meillä muut eivät pidä voimakkaista juustoista. Lisää kuutioidut täyteainekset taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja taputtele tasaiseksi levyksi käsin. Anna kohota n.35 minuuttia. Voitele leivän pinta oliiviöljyllä ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja leikkaa paloiksi.

Sitruuna-limemuffinit

Pikaiset suklaaleivokset

Minun oli tarkoitus tehdä ilmava suklaakakku, mutta uunissa tapahtuikin jotain kummallista; kuului PAM ja tulos oli tällainen..

Pelti ilmeisesti kuumuudessa vääntyi ja ensimmäistä kertaa rengasvuoka "petti". Noh, kyllä hätä keksii keinot ja littanasta, mutta erittäin hyvänmakuisesta suklaakakkupohjasta tein siis tuollaiset pikaiset leivokset.

Mukavaa oli rouvien kanssa rupatella ja herkutella!