Kevät on jo Japanissa pitkällä, koska kirsikankukat jo kukkii. Eipä tullut itse tehtyä pikavisiittiä maapallon toiselle puolella vaan kävimme ihastelemassa kukkaloistoa Vantaan Viherpajalla. Siellä, ehkä parhaan loistonsa nähneessä japanilaisessa puutarhassa, kirsikat kukkivat, bambut huojuivat ja isot karpit uiskentelivat lammessaan. Pääsi siellä hiukan tunnelmaan ja ainakin kauniita kukkasia sai tosiaan ihastella.

Kotiin palattua alkoikin sitten tehdä jotain kirsikkaista mieli. Kaapista löytyi dominokeksejä ja kirsikkahyydykejauhetta. Niinpä niistä syntyi puolessa tunnissa maistuva pieni hyydykekakku.

Kirsikkainen pika hyydykekakku

½pötköä dominoita

2rkl sulatettua margariinia

täyte:

2,5dl flora vispiä

½rsa kirsikkahyydykejauhetta

suklaarouhetta

Rouhi dominot murusiksi ja sekoita joukkoon sula margariini. Sekoita tasaiseksi ja kaada keksimassa reunavuoan pohjalle, suoraan tarjoilualustalle. Laita hetkeksi jääkaappiin.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sokeri ei tarvitse lisätä sillä hyydykejauheet ovat itsessään melko makeita. Valmista hyydykejauhe paketin ohjeen mukaan ja kaada kermavaahdon joukkoon. Sekoita ja kaada keksipohjan päälle. Täyte on tässä vaiheessa lähes hyytynyt. Rouhi tummasuklaa ja koristele sillä sekä sokerimassakukilla kakun pinta.