Eilen olin Liemessä-blogin Jennin ruokakuvaus kurssilla. Kurssi tuli tarpeeseen, koska kameran käyttö on perustunut automaattiasetuksiin ja kamerakin on ollut peruspokkari. Nyt tuli sitten mahdollisuus kurssille lähteä ja kamerakin vaihtui kunnon järkkäriin, josta olen aina haaveillut.  Mukana kurssilla piti olla myös jalusta, joka todellakin on tärkeässä roolissa ruokakuvia otettaessa. Toivottavasti opit menivät perille ja kuvien laatu paranee.

Kurssin alkupuolella oli teoriaa ja käsittelimme mm. valotusaikaa, himmenninaukkoa, ISO-herkkyyksiä sekä valkotasapainoa. Valon tärkeys tuli selväksi samoin kameran oman salaman toimimattomuus.

Ruokastailausta käsiteltiin myös ja siinä painotettiinkin kauniiden, ruokiin sopivien tavaroiden/astioiden merkitystä asettelun ohella. Nyt siis vain kirpputoreja koluamaan, jotta saisi ihastuttavia astioita. Mistäköhän keittiöön saisi lisää tilaa..?

Lähes kaikkea ympärillä olevaa tuli kuvattua ja päivän kuvasaldo menikin reippaasti yli 300 kappaleen.

Iltapäivän ohjelmaan kuului kuvattavien ruokien valmistus ryhmissä. Sitä varten jokaisen ryhmän piti stailata ruoka eli valita ruokaansa sopivat astiat sekä oheistuotteet ja suunnitella/sommitella hyvä kokonaisuus, joka toimisi kuvassa.

Minun ryhmäni valmisti korealaistyyppisen tortillan, jossa oli merilevää ja narurusetti koristeena.

Tämä olikin melko haasteellinen kuvattava sillä itse tortillan sisus ei kaikkein parhaimmalta kuvissa näyttänyt. Sen sijaan levä rusetteineen oli saatava esiin paremmin. Muutama kuva mielestäni jopa onnistui ja kameran manuaalisäädötkin tulivat päivän aikana tutuiksi. Nyt täytyy vaan oppia olemaan laittamatta auto-asetusta päälle.

Mukava ja erittäin antoisa kurssipäivä oli ja samalla tapasi muutamia ruokablokkaajiakin. Itse en kovin paljoa seuraa varsinaisia ruokablogeja vaan keskityn enemmän leivonnan puolelle, mutta ehkä nyt täytyy alkaa muutamaa seuraamaan.

Kiitos Jenni kurssista ja neuvoista sekä mukavasta päivästä.