Minua pyydettiin tekemään tulevaan hääkakkuun sammakkoprinssi ja prinsessa. Olen muutaman kerran aiemmin vastaavanlaisia sammakkoja tehnyt (rakastan sammakkoja), joten se oli mukava tehdä. Mutta mutta...ihmishahmot ovat aina melko haastavia. Niitä en ole muutamaa kappaletta enempää tehnyt, mutta toiveena olikin saada naiivistinen hahmo eli todenmukaista ihmistä ei onneksi tarvinnut lähteä edes yrittämään.

Tein koristeet uudesta Renshawn kukka- ja muotoilumassasta ja se toimi aivan loistavasti. Massa on pehmeää ja joustavaa työstää, se kuivuu nopeasti ja koristeista tulee kestävämpiä kuin sokerimassasta. Värjäsin massan lehdenvihreällä pastavärillä ja muotoilin pallosta sammakon muotoisen. Kädet ja jalat tein erikseen ja liimasin ne elintarvikeliimalla sammakkoon kiinni. Koska kyseessä oli suhteellisen pieni koriste, noin 5cm korkea, en käyttänyt apuna mitään tukia (esim. spaghetinpätkiä). Pienen kruunun muotoilin samaisesta keltaiseksi värjätystä massasta.

Prinssessan muotoilin em. massasta myös. Tein ensin vartalon, joka muodostui mekosta ja sitten liimasin siihen kiinni kädet, kaulan ja pään. Mekon alareunaan painoin simpukka-työvälineellä pieniä jälkiä helman koristeeksi. Keltaisesta massasta pyörittelin ohutta pötköä, josta tein hiukset. Ripset piirin mustalla elintarviketussilla.

Toivottavasti pariskunnasta tuli sellainen kuin toiveissa oli ja pääsevät hääkakkua koristamaan. Paljon onnea tulevalle hääparille!