Sain pyynnön tehdä pienelle tyttöselle 1v. kakun. Toiveissa oli prinsessamainen kakku; vaaleanpunaista, kruunu/tiara, kukkia jne. En ole koskaan tiaraa tehnyt royal icing:sta eikä se houkutellut kovasti nytkään (tuo pikeeri ei oikein ole minun juttuni..) Mietin eri vaihtoehtoja tiaran toteutukseen ja päädyin kokeilemaan sitä sokerimassasta. Olin vielä sekoittanut palan vaahtokarkin makuista massaa valkoisen sokerimassan joukkoon, josta tiaraa aloin muotoilla. Tiara onnistui, mutta seuraavan kerran teen sen ehdottomasti gum pastesta. Gum paste kuivuu paljon nopeammin kuin sokerimassa ja siitä tulee myös hiukan kestävämpää.

Aloitin tiaran kokoamisen helminauhasta, jonka tein tämän muotin avulla. Kokosin tiaran suoraan pullon kyljelle leivinpaperin päälle.

Sitten tein keskustaan pyöreän, litistetyn pallon. Siihen painoin pienen kuopan tulevaa sokerihelmeä varten.

Seuraavaksi pyörittelin massasta ohuehkoja pötköjä, leikkasin kaksi saman pituista pötköä ja muotoilin niistä keskipallon sivuille tuollaiset koukerot. Tein samalla myös pienet koukerot tiaran loppuun.

Keskipallon päälle muotoilin hiukan sydäntä muistuttavan kuvion ja sen päälle pieniä palloja, johon painoin myös kolon sokerihelmeä varten.

Liimasin ensin tiaran toisen puolen ja annoin sen kuivua hetkisen (30min.) ja sitten tein toisen puolen. Liian hätäisesti yritin tiaraa kasata ja massa valinta oli huono. Sen verran hankalaa kasaaminen oli ja erinäisiä viritelmiä sen ympärille sai tehdä.

Annoin tiaran kuivua kaksi päivää ja sitten maalasin sen kultaiseksi elintarvikesprayn avulla sekä liimasin sokerihelmet paikoilleen.

Ihan kaunis valmiista tiarasta mielestäni tuli ensimmäiseksi versioksi. Nyt olen paljon "viisaampi" seuraavan tiaran tekemistä ajatellen..

Kakku oli suklaapohjainen ja täytteinä oli mansikkamousse sekä pätkismousse. Pinnan kuorrutin sokerimassalla ja samoin kaikki koristeet on tehty sokerimassasta. Tiara istui kakkuun melko nätisti.

Toivottavasti juhlat sujuivat hienosti ja kakku maistui. Paljon Onnea Miori!