2180739.jpg

Tällainen tuli leivottua joulupöytään jälkiruuan tilalle. Aika raikas oli maultaan!

Pohja;
150g margariinia
½dl sokeria
1 muna
3 ½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Luumutäyte;
1pss kivettömiä luumuja
1½dl omenatäysmehua/vettä
½dl sokeria
½tl kanelia
(2rkl sitruslikööriä tai appelsiinimarmeladia)

Rahkatäyte;
2prk maitorahkaa
3tl vanilliinisokeria
2dl vispikermaa
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
2rkl sitruunan mehua
½dl perunajauhoja
1½dl sokeria

Paloittele luumut saksilla pienemmiksi. Keitä pehmeiksi (n.10min) sokerilla maustetussa vedessä/omenamehussa. Mausta hieman jäähtynyt luumutäyte kanelilla ja halutessasi marmeladilla/liköörillä.
Voitele irtopohjavuoan reunat ja peitä pohja leivinpaperilla. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi ja levitä vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita maitorahkat, vanilliinisokeri, kerma, munat, sitruunan kuori ja mehu sekä sokeri ja perunajauhot.
Levitä 1/3 rahkatäytteestä vuoan pohjalle taikinan päälle. Lusikoi luumutäyte tasaisesti rahkan päälle. Kaada loppu rahkatäyte ja paista 175 asteessa n. 1 tunti 15 min.
Anna tortun jäähtyä ennen irrottamista. Tarjoa kylmänä!