Teimme poikasten, serkkuni ja hänen tyttönsä kanssa miniloman Ruotsiin. Kyseessä oli risteily Silja Serenadella.

Lähdimme reissuun ihan lasten ehdoilla. Kesäisin Siljalla onkin lapsille suunnattua ohjelmaa paljon. Ensimmäisenä iltana muumi-disco sai lapsukaiset tanssilattialle.

Keskiviikkona lähdimme Tukholmaan, tarkemmin sanottuna Djurgårdenin saarelle. Meillä oli ohjelmassa Vasa-museossa käynti sekä Skanseniin tutustuminen. Vasa-museo olikin upea jo ulkoapäin.

Aika mahtava laiva on aikoinaan rakennettu.

Skansenissa en ole koskaan aiemmin ollut ja sepä olikin mieluinen paikka. Aikaa oli vain niinkin suuren alueen tutkimiseen liian vähän. Suosittelenkin risteilymatkaajia varaamaan koko päivän vain Skansseniin. Alueella oli paljon ihania vanhanaikaisia kojuja hattaroineen, vohveleineen sekä tikkukaramelleineen.

Sieltä löytyi myös lähinnä pohjoismaisista eläimistä koostuva eläintarha.

Lieneeköhän hylje opetettu tuohon temppuun vai halusiko vaan muuten leikkiä kolikolla (kolikko on hylkeen leualla)? Se nimittäin sukelsi kolikkoa hakemaan useamman kerran ja tuli aina sitä esittelemään.

Näyttääpä tämä hirvi pehmeältä...

Maisemat korkealta Skansenin kukkulalta olivat upeat!

Skansen valmistautui jo juhannuksen viettoon ja näimme siellä mm. juhannussalonkin. Paikka on todella mahtava ja seuraavalla kerralla menemme sinne koko päiväksi. Suosittelen!

Grönä Lundin huvipuistoon emme tällä kertaa menneet, mutta tämän paikan läheltä bongasimme viidennen geokätkön. Täytyihän sitä vähäsen huvittaa itseäänkin...

Kun olimme bussilla tulossa rantaan, laivan savupiipusta kohosi musta savupilvi. Esikoiseni kysyi hiukan hädissään, että eihän laiva vaan lähde. Vastasin tomerana, että "eihän se toki vielä lähde. Olemme hyvissä ajoin takaisin!?"

Päästyämme terminaaliin sisään, portit olivat kiinni ja laiva lähti satamasta. Pieni ilkeä nipistys tuntui vatsanpohjassa kunnes huomasimme ilmoituksen, että laivan huoltotöistä johtuen, se kääntyy satamassa tiettyyn kellon aikaan. HUH!!! Onneksi emme olleet ainoita ja laiva tosiaan palasi puolen tunnin kuluttua takaisin ja pääsimme turvallisesti omaan hyttiin.

Paluumatkalla lapset saivat taas leikkiä mielinmäärin conferenssi-tilaan rakennetussa "hoplopissa".

Muumi ystävineen viihdytti lapsia aamusta iltaan ja kasvomaaluksetkin koristelivat poikasten poskia mennen tullen.

Olipa mukava reissu, mukavassa seurassa. Kaikki taisivat saada sitä mitä halusivat; hauskan ja aktiivisen miniloman.