Vietimme jo viikonloppuna, vähän etukäteen, itsenäisyyspäivää tai oikeastaan kahvittelimme tulevan päivän teeman mukaisesti. Niinpä laitoin bloggauksen tänne jo nyt, jos vaikka joku vinkkejä/ideoita haluaisi.

Meillä kahvipöydässä oli tarjolla kinkkufetapiirakkaa, karjalanpiirakoita munavoilla, leipäjuustoa lakkahillolla, hapankorppurullia, pipareita, donitseja ja konvehteja.

Hapankorppurullissa oli täytteenä savuporoa ja chilitonnikalaa ja koristeena Suomen lippu-coctailtikut.

Kinkkufetapiirakan leivoin ruistaikinaan, joka antoikin kivaa vaihtelua ainaiseen peruspiirakkataikinaan.

Donitsit paistoin Wiltonin donitsivuoalla ja pinnan kuorrutin valkoisella suklaalla. Koristeeksi laitoin sinisiä tähtikoristerakeita.

Suomi-piparit voi koristella pikeerillä ja esim. sinisellä värisokerilla tai glitterillä.

Kardemumma-kahvikakku

200g margariinia

1½dl sokeria

3 kananmunaa

2tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta

1½dl vehnäjauhoja

1½dl perunajauhoja

2rkl kardemummaa

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun (ja jauhotettuun) vuokaan. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. anna kakun jäähtyä vuoassaan vähintään 15 minuuttia ennen kumoamista.

Tein itse kakun Iloleipurien silikonisessa lumihiutale-vuoassa ja puolitin taikinan, joka riitti loistavasti. Kakusta tuli upean mehevä ja "rapea" pintainen.