En pahemmin valmiita leivonnaisia osta missään muodossa, koska itse haluaa aina leipoa. Muutamia kertoja olen saanut maistaa valmiita mansikkaleivoksia, joita yleensä kauppojen leivostiskeiltä saa ostaa. Ne ovat olleet superhyviä! Tähän mennessä en ole onnistunut samanlaista makuelämystä itse luomaan, mutta nyt pääsin 99%:n varmuudella aika lähelle.

Mansikkaleivos-kakku (halk.28cm)

350g Digestive-keksejä

125g sulatettua margariinia

2prk mascarpone-juustoa

n.6dl vispikermaa

2dl sokeria

vaniljasokeria

200g pakastemansikoita sulatettuna

9 liivatelehteä

reilu litra tuoreita kotimaisia mansikoita

2dl hyytelösokeria

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini siihen. Painele keksimargariiniseos irtopohjareunavuoan pohjalle tai jos käytät reunavuokaa, lautasen pohjalle. Murskaa sulatetut mansikat esim. haarukalla. Säästä tilkka mansikkamehua liivatteita varten. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokerit ja mascarpone-juusto sekä mansikkasurvos. Sulata liivatelehdet mansikkamehu tilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana kermavaahtoseokseen. Kaada seos keksimurupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia. Putsaa mansikat ja asettele ne kauniisti hyytyneen kakun pintaan. Valmista hyytelösokeri paketin ohjeen mukaan ja sivele se esim. pullasudin avulla mansikoiden päälle. Anna kakun tekeytyä seuraavaan päivään.

Vaikka ns. alkuperäinen leivos on aivan erilainen koostumukseltaan, tämän kakun maku vastasi (ainakin minun suussani) lähes täydellistä mansikkaleivosta.