Popsit taitavat olla tällä hetkellä kuumin "trendi" leivonnassa. Niitä onkin hauska, melko helppo ja nopea tehdä. Popseja onkin tehty vaikka minkä muotoisia, värisiä ja makuisia. Yhteistä niille on keksi- tai kakkumassasta pyöritelty "kasa" useimmiten pallo, johon on laitettu tikkaritikku ja sekä kuorrutettu suklaalla.

Itse olen useampia versioita popseista tehnyt, mutta yksi suosikkejani on tavallisista domino-kekseistä sekä appelsiini tuorejuustosta tehdyt cookiepopsit.

 

Appelsiinisuklaa popsit 10-12 kpl

1pötkö Domino-keksejä

n.3rkl appelsiini tuorejuustoa

n.150g suklaata

nonparelleja, strösseleitä

 

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita tuorejuusto keksimuruun. Sekoita massa tasaiseksi ja pyörittele siitä palloja. Sulata pieni määrä suklaata mikrossa ja kasta tikkaritikun pää suklaaseen ja tökkää keksipalloon. Laita popsit jääkaappiin hyytymään reiluksi tunniksi. Sulata loppu suklaa ja dippaa popsit sulaan suklaaseen. Koristele saman tien, koska suklaa kovenee nopeasti. Laita jääkaappiin hyytymään.

Minä tein nämä popsit perinteisempään muotoon eli suklaassa kastamisen jälkeen laitoin popsin mini-muffinivuokaan. Hauskoja herkkuja syntyy siis näinkin päin!